skip to Main Content
Dode haai gevonden op een strand van Jávea

Dode haai gevonden op een strand van Jávea

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het slechte weer en de ruwe zee met hoge golven van de afgelopen dagen heeft voor een verrassing gezorgd in de gemeente Jávea. Wandelaars vonden deze dinsdag een haai op het strand van de Cala Blanca. De haai leefde niet meer en was nog niet in staat van ontbinding wat erop wijst dat de haai nog niet zolang geleden overleden is.

Regelmatig worden er dode dolfijnen of zelfs walvissen gevonden maar een dode haai op het strand zie je niet veel in Spanje, en al helemaal niet aan de Costa Blanca. Volgens experts gaat het in dit geval om een exemplaar van een tiburón peregrino (Cetorhinus maximus) ofwel reuzenhaai die tot wel 12 meter lang kan worden. Ooit in het jaar 1851 werd een 12,27 meter lange en 19 ton wegende reuzenhaai gevonden in Canada maar de gemiddelde lengte van dit soort haaien is tussen de 6 en 8 meter.

De dode haai heeft een wond aan de zijkant en was nog niet in staat van ontbinding. Toch denken de experts dat de haai al enige tijd in de zee heeft gedreven maar autopsie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is. Door het slechte weer en de wilde zee van de afgelopen dagen is de haai richting het strand geduwd om daar op de stenen te eindigen. Het gemeente reinigingsdienst van Jávea heeft de haai van het strand gehaald en naar een plaats gebracht waar het lichaam onderzocht zal worden.

Het slechte weer en de wilde zee hebben afgelopen zondag ook al een dode dolfijn naar het Arenal strand geduwd, ook in de gemeente Jávea. Deze dolfijn was reeds in een vergaande staat van ontbinding en moest bewaakt worden omdat er veel nieuwsgierigen te dicht bij kwamen om een selfie te maken met de dolfijn.

Foto: Diario Información

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken