skip to Main Content
Politie arresteert geradicaliseerde Marokkaan die Spanjaarden dood wilde zien

Politie arresteert geradicaliseerde Marokkaan die Spanjaarden dood wilde zien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De politie heeft dinsdag in de stad Terrassa in de provincie Barcelona een 45-jarige geradicaliseerde Marokkaanse man gearresteerd. De arrestatie volgde nadat de politie genoeg aanwijzingen had verzameld van zijn banden met het jihadistisch terrorisme. De gedetineerde omschrijft zichzelf als een lid op afstand van de terroristische organisatie Daesh en had als doelstellingen aanslagen te plegen om zoveel mogelijk Spanjaarden te doden.

De geradicaliseerde Marokkaan maakte gebruik van video’s en propaganda documenten om zoveel mogelijk de strijd tegen de ongelovigen te promoten op internet. Gezien het feit dat de man niet naar Syrië kon reizen vanwege de huidige grenscontroles in dat land, besloot de man vanuit zijn woonplaats de terroristen te steunen.

De gearresteerde man aarzelde geen moment om de terroristen van de aanslagen in Barcelona en Cambrils afgelopen zomer te prijzen en het liefst zou hijzelf precies hetzelfde willen doen, ware het niet dat hij geen bestelbus heeft. Net zoals de terroristen op de Ramblas van Barcelona en in de kustplaats Cambrils wilde de 45-jarige man ook zoveel mogelijk Spanjaarden doden.

De Marokkaan viel niet op want hij had een gereserveerde houding, geen lange baard en kleedde zich normaal, westers. Ook bezocht hij geen moskee om te bidden en leek het een doodnormale man om zo geen prototypisch imago van een islamitische fundamentalist te zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken