Search
menu
Search

Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen

Oeps ... foto ontbreekt!

Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het zogenaamde “cruising” in de duinen van es Cavallet op het eiland Ibiza is volgens experts schadelijk voor de natuur. Es Cavallet wordt op Ibiza gezien als de beste plaats om te “cruisen”, een praktijk dat veel gedaan wordt door de gay scene maar ook door hetero’s.

Cruisen is het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht. Het woord is ontleend aan de Engelse term cruising (for sex). Cruisen begint met het schijnbaar doelloos rondhangen, rondlopen of rondrijden op bepaalde locaties. Hoewel het woord zelf meer gangbaar is in de homoscene, wordt de term cruisen ook gebruikt voor heteroseksuelen.

De duinen van es Cavallet in het beschermde natuurpark Parque Natural de ses Salines worden door de “cruise” kenners omschreven als de ultieme plaats voor vluchtige contacten. In de zomermaanden is het er dan ook erg druk met “cruise” toeristen.

Specialisten waarschuwen er echter voor dat het cruisen schadelijk is voor de natuur die erg fragiel is in dit deel van het natuurpark. De cruisers begeven zich niet alleen op de paden maar verschuilen zich in de duinen, achter bomen en struiken waarbij deze beschadigd raken. Helaas is dit vaak onherstelbaar aangezien het om kwetsbare vegetatie gaat.

Het is niet helemaal duidelijk hoe men dit “probleem” wil oplossen zonder discriminerend over te komen. Daarom wordt er gekeken naar andere “cruising” bestemmingen zoals de duinen van Maspalomas (Gran Canaria), es Trenc (Mallorca) en Son Boi (Menorca) en hoe men daar met het cruisen omgaat.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?