skip to Main Content
Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen
123rf

Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het zogenaamde “cruising” in de duinen van es Cavallet op het eiland Ibiza is volgens experts schadelijk voor de natuur. Es Cavallet wordt op Ibiza gezien als de beste plaats om te “cruisen”, een praktijk dat veel gedaan wordt door de gay scene maar ook door hetero’s.

Cruisen is het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht. Het woord is ontleend aan de Engelse term cruising (for sex). Cruisen begint met het schijnbaar doelloos rondhangen, rondlopen of rondrijden op bepaalde locaties. Hoewel het woord zelf meer gangbaar is in de homoscene, wordt de term cruisen ook gebruikt voor heteroseksuelen.

De duinen van es Cavallet in het beschermde natuurpark Parque Natural de ses Salines worden door de “cruise” kenners omschreven als de ultieme plaats voor vluchtige contacten. In de zomermaanden is het er dan ook erg druk met “cruise” toeristen.

Specialisten waarschuwen er echter voor dat het cruisen schadelijk is voor de natuur die erg fragiel is in dit deel van het natuurpark. De cruisers begeven zich niet alleen op de paden maar verschuilen zich in de duinen, achter bomen en struiken waarbij deze beschadigd raken. Helaas is dit vaak onherstelbaar aangezien het om kwetsbare vegetatie gaat.

Het is niet helemaal duidelijk hoe men dit “probleem” wil oplossen zonder discriminerend over te komen. Daarom wordt er gekeken naar andere “cruising” bestemmingen zoals de duinen van Maspalomas (Gran Canaria), es Trenc (Mallorca) en Son Boi (Menorca) en hoe men daar met het cruisen omgaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Is in Spanje toegestaan dat er in het openbaar seks wordt bedreven? In NL kennen we dit fenomeen van de diverse homo ontmoetingsplaatsen op parkeerterreinen langs de autoweg. Kunnen homo’s niet gewoon zoals de meesten onder ons ergens binnen of thuis seks bedrijven waar niemand er last van heeft. Lijkt me heel normaal, of willen ze persé opvallen??!!

    1. @Ed Hoezo heb jij daar last van dan? Oooh je zoekt het op…vandaar, tja.
      Leven en laten leven, waar maak je je zo druk om…

      1. Doe niet zo lullig Martin. Sinds wanneer moet iemand eerst ergens last van hebben om zijn mening erover te kunnen geven?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by