Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen

Cruising op Ibiza schadelijk voor duinen
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het zogenaamde “cruising” in de duinen van es Cavallet op het eiland Ibiza is volgens experts schadelijk voor de natuur. Es Cavallet wordt op Ibiza gezien als de beste plaats om te “cruisen”, een praktijk dat veel gedaan wordt door de gay scene maar ook door hetero’s.

Cruisen is het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht. Het woord is ontleend aan de Engelse term cruising (for sex). Cruisen begint met het schijnbaar doelloos rondhangen, rondlopen of rondrijden op bepaalde locaties. Hoewel het woord zelf meer gangbaar is in de homoscene, wordt de term cruisen ook gebruikt voor heteroseksuelen.

De duinen van es Cavallet in het beschermde natuurpark Parque Natural de ses Salines worden door de “cruise” kenners omschreven als de ultieme plaats voor vluchtige contacten. In de zomermaanden is het er dan ook erg druk met “cruise” toeristen.

Specialisten waarschuwen er echter voor dat het cruisen schadelijk is voor de natuur die erg fragiel is in dit deel van het natuurpark. De cruisers begeven zich niet alleen op de paden maar verschuilen zich in de duinen, achter bomen en struiken waarbij deze beschadigd raken. Helaas is dit vaak onherstelbaar aangezien het om kwetsbare vegetatie gaat.

Het is niet helemaal duidelijk hoe men dit “probleem” wil oplossen zonder discriminerend over te komen. Daarom wordt er gekeken naar andere “cruising” bestemmingen zoals de duinen van Maspalomas (Gran Canaria), es Trenc (Mallorca) en Son Boi (Menorca) en hoe men daar met het cruisen omgaat.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Is in Spanje toegestaan dat er in het openbaar seks wordt bedreven? In NL kennen we dit fenomeen van de diverse homo ontmoetingsplaatsen op parkeerterreinen langs de autoweg. Kunnen homo’s niet gewoon zoals de meesten onder ons ergens binnen of thuis seks bedrijven waar niemand er last van heeft. Lijkt me heel normaal, of willen ze persé opvallen??!!

@Ed Hoezo heb jij daar last van dan? Oooh je zoekt het op…vandaar, tja.
Leven en laten leven, waar maak je je zo druk om…

Doe niet zo lullig Martin. Sinds wanneer moet iemand eerst ergens last van hebben om zijn mening erover te kunnen geven?

Ben benieuwd waar de cruisecontrol in mijn auto mij brengt, vandaag.

+1

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.