De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje

De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje
Beeld: Astroland

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Wil jij nu al weten hoe het leven in de toekomst zal zijn in een kolonie op de rode planeet Mars? Dan kun je dat nu meemaken in Cantabrië in Noord Spanje. In een grot niet ver weg van de gemeente Arrendondo heeft men Astroland geopend.

In Astroland is het leven op de rode planeet Mars nagebootsts. Je hoeft echter niet 225 miljoen kilometer te reizen maar je kunt gewoon in de auto stappen en naar Cantabrië in het noorden van Spanje gaan om een Mars-ervaring mee te maken.

Om mee te doen met de reis naar de planeet Mars moet je wel diep in de geldbuidel tasten want het is niet goedkoop en zeker geen familieuitje. Een complete ervaring zal toch al snel 10.000 euro gaan kosten maar ongetwijfeld zullen er genoeg mensen zijn die dat geld er wel voor over hebben. Het beloofd immers een unieke ervaring te worden.

Leven op Mars

Om een ​​van de pioniers te zijn zullen de deelnemers vaardigheden leren die speleologie, klimmen en hydrocultuur omvatten Ook het kweken van planten in een voedingsrijke, op water gebaseerde oplossing horen bij de ervaring. Trainingen omvatten daarnaast psychologie, coaching en noodplannen, kortom alles wat het leven op Mars mogelijk zou maken.

De reis naar de planeet Mars begint in Noord Spanje
Astroland

Grot

De grot in Arredondo is 1,5 km lang en 60 meter hoog. Binnenin zijn hogedruk capsules die worden gebruikt als laboratoria en slaapkamers. Schone energiebronnen zullen worden gebruikt en de lucht zal op dezelfde manier worden gezuiverd als wanneer het een grot op Mars zou zijn.

Maar waarom een ​​grot? De bedenker legt uit dat elke kolonie op Mars ondergronds zou moeten zijn. “Het oppervlak van Mars wordt geteisterd door een hevige wind en de temperatuur is erg laag – rond de 60ºc onder nul – terwijl de straling erg hoog is”, zegt hij.

Zo echt mogelijk

Het grotleven is geen wandeling in het park en volgens de bedenker is het de bedoeling om de technologie die op een dag heel goed nodig zou kunnen zijn op de echte planeet Mars, te testen en om doorbraken te maken die op aarde kunnen worden gebruikt.

Om de omstandigheden op Mars getrouw na te bootsen heeft de communicatie tussen het hoofdstation en de deelnemers acht minuten nodig om de bemanning te bereiken. Er is ook slechts één bericht per bemanningslid aan de buitenwereld tijdens hun verblijf toegestaan. Het verblijf dient daarnaast minimaal uit drie dagen te bestaan.

Astroland

Astrolanders (zoals de deelnemers genoemd worden) zullen ook gedwongen worden om speciale luiers te dragen die biologisch afbreekbaar zijn om de menselijke voetafdruk op de grot – en op Mars – tot een minimum te beperken. In feite is het bestuderen van de mechanica hiervan het doel van de eerste missie.

Meer informatie is te vinden op de website van het project (in het Engels)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Om de reis naar mars mogelijk te maken is ‘n ontwikkelings-budget nodig van denkelijk minstens € 10 miljard, waarbij het ruimte schip in eerste instantie het belangrijkste is, er moet in eerste instantie ‘n snelheid kunnen bekomen worden van minstens de lichtsnelheid . . .

Het is wat de zot er voor wil betalen zeker?

Waarom zou de mens naar mars gaan om te leven? Lijkt me leuk om in een grot te leven en plantjes water geven. Dan blijf ik liever in de ruimte vliegen. Wie weet wat je dan tegenkomt? Als het maar weer die Leo niet is!

Terraforming op Mars. Na +/- 100 jaar zou deze dan bewoonbaar zijn met een atmosfeer.

Lees ik het goed?

10.000 euro entree voor een met rode lampjes belichte grot?

Wat een oplichting.

Ik denk dat je niet helemaal begrijpt wat deze reis/ grot inhoud. 10.000 euro lijkt veel, maar denk aan de apparatuur, kennis etc die hier voor nodig is en isgeweest om het te realiseren. Voor 5 euro mag je van mij ook met n lampje op je hoofd door een tunnel lopen, maar dit is wel even andere koek hoor.

Neehoor, ik begrijp het precies, 3 dagen met luier om in een astronautenpak rondlopen in rood belichte grotten, waar één “ruimtevoertuig” staat (die uit de foto) en waar je misschien wat “experimenten” mag uitvoeren om de tijd te doden. Oftewel: oplichting. Geen waterreinigingssystemen, geen landbouw, gewoon wat belichte grotten waar je in mag rondlopen en mag “onderzoeken” na een “ruimtetraining”. Waarom zou men op mars rode lampen in grotten aanbrengen, en niet gewoon licht? Staat natuurlijk wel leuk, zo’n rode look, om mensen te lokken. Maar eenmaal binnen heb je ongetwijfeld direct het gevoel van “is dit alles?”. Geldklopperij. Toen… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.