Search
menu
Search

Spaanse surfer Hugo Ortega verovert de wereld op zijn 18e

Spaanse surfer Hugo Ortega verovert de wereld op zijn 18e
Beeld: YouTube / screenshot

Spaanse surfer Hugo Ortega verovert de wereld op zijn 18e

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Surfen. Nog een van die hobby’s die in Nederland maar moeilijk te beoefenen zijn, terwijl Spanje op dat vlak een van de beste landen van Europa is. Vooral dan aan de Atlantische kust in het Noorden van het land, waar steden als San Sebastian een trekpleister vormen voor surfers van over heel Europa. Het is echter een jongen uit Barcelona, Hugo Ortega , die internationaal hoge ogen werpt.

Ironisch misschien. Want over de golven in Barcelona wordt gewoonlijk maar lacherig gedaan. De gemiddelde mediterrane golf is maar klein vergeleken met de kracht van de Atlantische oceaan. En toch heeft Hugo Ortega er de microbe stevig te pakken gekregen. Op zijn 18e reist hij met zijn surfboard al de hele wereld rond.

‘Al sinds ik me herinner, wilde ik surfer worden.’, zegt hij zelf. ‘Het is de schuld van mijn vader. Ik zag hem surfen en wilde alleen maar hetzelfde doen.’ En dat heeft deze Catalaanse jongeling maar al te goed gedaan. Met zijn jonge 18 jaar brengt hij niet veel tijd meer thuis door. Altijd is hij wel ergens op een tropisch strand te vinden.

Zijn haar is blonder dan blond, gebleekt door het zout en de zon. Hugo wordt gesponsord door een paar grote merken. Zijn kleren komen allemaal van het merk RCVA, en zijn surfboards van het merk Pukas. Twee professionele namen waar Hugo voor surft.

Eigenlijk wou hij stiekem ook altijd tennisser worden. De liefde voor de zee heeft het echter gewonnen. Op toernooien is hij vaak de vreemde eend in de bijt. Een jongen uit Barcelona tussen de andere deelnemers uit Hawaï, Brazilië of Indonesië. 

‘De ronde, buisvormige golven (tubos in het Spaans) zijn voor mij de grootste uitdaging.’, vertelt Hugo. Het meeste moeite kostte het hem om zich aan te passen  Zijn favoriete land? Nicaragua! Al sinds zijn 12 jaar gaat Hugo er elk jaar op vakantie. Ja hoor. Hugo weet hoeveel geluk hij heeft, dat hij de wereld kan zien en zijn liefste hobby uitoefenen. Al is het ook hard werken, en heel veel weg zijn van familie en vrienden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?