Search
menu
Search

Spookrijder veroorzaakt ongeluk met vijf doden op de A-7 bij Valencia

Spookrijder veroorzaakt ongeluk met vijf doden op de A-7 bij Valencia
Beeld: @Bombvalencia / twitter

Spookrijder veroorzaakt ongeluk met vijf doden op de A-7 bij Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een 87-jarige automobilist is samen met twee andere inzittenden van 77 en 89 jaar om het leven gekomen toen hij in tegengestelde richting als spookrijder op de A-7 snelweg ter hoogte van Rotglà en Corberà reed en een dodelijk ongeluk veroorzaakte. In totaal waren er drie auto’s bij deze botsing betrokken met vijf doden tot gevolg, twee senioren en drie jongeren.

De spookrijder, ook wel Kamikaze in het Spaans genoemd, reed zondagavond rond 22.15 uur op de A-7 snelweg bij Valencia op de verkeerde weghelft in tegengestelde richting. Niemand weet waarom en niemand weet waarom de twee andere inzittende niets gezegd hebben. In de Opel Vectra zaten de 87-jarige chauffeur en twee inzittenden van 77 en 89 jaar.

De spookrijder botsten op een andere auto, een Renault Laguna met daarin vier jongeren van 20, 18 en 21 jaar. Daarna reed een derde auto, een Volvo S40 met daarin een 37-jarige man, op de verongelukte auto van de senioren. Daardoor ontstond een grote ravage met vijf doden tot gevolg.

Bij het ongeluk overleden vijf personen, twee inzittenden van 89 en 87 jaar in spookrijdende auto en drie jongeren, twee jongens van 20 en 21 jaar en een meisje van 18 jaar, in de eerste auto die frontaal op de spookrijder botste. Alle andere inzittenden van de drie auto’s moesten gewond naar het ziekenhuis worden gebracht.

Uit een eerste onderzoek van de politie blijkt dat de spookrijder waarschijnlijk bij een nieuwe rotonde in Llosa de Ranes in tegengestelde richting de A-7 snelweg is opgereden. Het blijkt ook niet de eerste keer te zijn dat een automobilist zich op dat punt vergist.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?