22-jarige Lodewijk opent ambachtelijke Goudse kaaswinkel in Málaga

22-jarige Lodewijk opent ambachtelijke Goudse kaaswinkel in Málaga
Beeld: CraxiQueso

22-jarige Lodewijk opent ambachtelijke Goudse kaaswinkel in Málaga

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Woon je in Málaga of in de buurt aan de Costa del Sol of in het binnenland van de provincie en ben je een fan van de echte Nederlandse boerenkaas? Dan kun je op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari en vanaf 1 maart elke werkdag terecht bij de eerste Hollandse kaaswinkel van Málaga, direct in het centrum. De 22-jarige Lodewijk heeft in de Mercado de la Merced CraxiQueso geopend, speciaal voor de Spaanse, Nederlandse en Belgische kaasfanaten.

Lodewijk is 22 jaar jong en woont sinds twee jaar in Málaga, de stad waar hij nooit meer weg wil gaan. Maar wat doe je als in het buitenland gaat wonen en wilt werken? In Lodewijk zijn geval opende hij een eigen winkel en dat combineerde hij met zijn lievelingsvoedsel: de ambachtelijke Hollandse boerenkaas. 

Één (Málaga) plus één (kaas) is twee en dus werd CraxiQueso in de markthal Mercado de la Merced in Málaga geopend. Officieel is hij nog niet open, maar nu al komen er klanten langs om kaas te willen kopen. Daarom opende Lodewijk ook een webshop waar je online via internet de ambachtelijke Nederlandse Goudse boerenkazen kunt kopen. Deze winkel kun je HIER vinden en heet goudacheese.es.

Op de website is te lezen dat de voorraad Craxi Gouda Baby kazen uitverkocht is want de vraag was zo groot dat Lodewijk uitverkocht raakte. Maar in week vijf dit jaar komt er een nieuwe voorraad die daarna online via internet of fysiek in de winkel te koop zal zijn. Lodewijk wordt vanaf de dagelijkse opening op 1 maart ook bijgestaan door zijn zus die helemaal uit Valencia komt om haar broer te helpen.

Ben je dus in de buurt van Málaga stad, dan kun je op vrijdag 4 en zaterdag 5 februari van 10 tot 15 uur terecht in de fysieke winkel in de Mercado de la Merced in Málaga. Je kunt natuurlijk ook altijd online kopen op de website goudacheese.es mocht je niet in de buurt van Málaga wonen.

Ga naar de inhoud