Peñiscola krijgt het grootste labyrint van Spanje en het derde van Europa

Peñiscola krijgt het grootste labyrint van Spanje en het derde van Europa
Beeld: Ajuntament de Peníscola / facebook

Peñiscola krijgt het grootste labyrint van Spanje en het derde van Europa

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Het pittoreske Peñsicola met het kasteel van Paus Papa Luna hoog op een schiereiland is altijd de moeite waard om te bezoeken. Maar naast het oude witgekalkte dorp komt er vanaf de Pasen een nieuwe attractie bij wanneer het grootste labyrint van Spanje en het derde grootste van Europa wordt geopend. Vanaf deze lente kun je dus niet alleen verdwalen in de smalle steegjes van het oude dorp, maar ook in het grootste Spaanse labyrint.

Tot nu is het grootste labyrint van Spanje te vinden in Vilarmaior (A Coruña). Het ‘Labirinto de Breoghán’ is 6.120 vierkante meter groot en bestaat uit meer dan 4.000 planten/bomen. Als je goed bent in labyrint-lopen dan kun je dit in juni 2022 geopende attractie in 40 minuten uitlopen.

Maar nog voor de Semana Santa of Paasweek moet de ‘Laberinto de Peñíscola’ opengaan en wordt de titel als grootste labyrint van Spanje van het labyrint in Galicië overgenomen. Dit labyrint in de provincie Castellón (Valencia regio) is namelijk 7.000 vierkante meter groot en bestaat ook uit 4.000 Ligustrum Japonica-planten. In totaal is de route drie kilometer lang en bestaat de attractie uit tientallen paden die elkaar kruisen, om het moeilijker en spannender te maken om het centraal plein met het beeld van een grote dinosaurus te bereiken.

Dit eigenaardige project begon bijna 5 jaar geleden in 2018 vorm te krijgen. In 2020 werd het ontwerp uitgevoerd en begon de aanplant van de immense groene inrichting. Na veel werk is het labyrint nu een feit en bevindt het zich in de laatste fase van de bouw waarin de laatste details worden afgewerkt. Er zijn meer dan 70 parkeerplaatsen. Het is niet bekend of er betaald moet worden om deze nieuwe toeristische attractie in Peñiscola te bezoeken.

Ga naar de inhoud