skip to Main Content

500 kilo zware opgezette stier gestolen uit bar Jerez de la Frontera

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

JEREZ DE LA FRONTERA – (Redactie) José Luis Cala Bonilla kwam wel met een heel aparte zaak bij de lokale politie terecht toen hij aangifte kwam doen van diefstal. Zijn bijna 500 kilo zware opgezette stier “Deseado” was uit zijn bar gestolen. Hoe de dieven dit voor elkaar hebben gekregen is nog onduidelijk maar het is niet een dier wat men zo optilt en meeneemt, aldus de eigenaar van de bijzondere stier.

Volgens de eigenaar en velen andere was Deseado het rolmodel voor de bekende zwarte Osborne stier die naar het beeld van deze 475 kilo zware stier schijnt te zijn gemaakt. Deseado was toen hij nog leefde eigendom van de Bodegas Osborne. Na zijn overlijden wist de eigenaar van de bar de stier echter te kopen en op te zetten en daarna in zijn bar te plaatsen als attractie. Dit omdat Deseado gezien wordt als het model van de zwarte Osborne stier, je weet wel, die van de borden langs de kant van de Spaanse steden en het symbool van Spanje. De artiest Manolo Prieto zou de Osborne stieren gemaakt hebben naar het model van Deseado.

Volgens José Luis Cala Bonilla heeft de stier een waarde van 50.000 euro maar is de sentimentele waarde niet uit te drukken in geld, zo zegt hij al huilend op de Spaanse televisie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend