skip to Main Content

Felipe vraagt Charles om oplossing Gibraltar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De Spaanse kroonprins Felipe heeft de Britse troonopvolger Prins Charles en zijn echtgenote Camilla gevraagd om een vooruitgang in de oplossing van de slepende kwestie rond Gibraltar. Dit deed de prins van Asturias tijdens het gala-diner met 126 genodigden dat werd gehouden ter ere van het Engelse prinsenpaar. Hierbij was ook Doña Letizia aanwezig. Charles en Camilla bezoeken Spanje ter bevordering van de onderlinge handelsrelaties tussen beide landen.

De leden van het Engelse vorstenhuis zijn niet van plan tijdens dit bezoek ook Gibraltar aan te doen. Wel zijn ze er het komend weekeinde vlakbij in verband met hun verblijf in Sevilla en Granada.

De Spaanse kroonprins vroeg tijdens het diner eveneens om samenwerking op nieuwe terreinen in deze tijden van crisis. Hij doelde daarbij op de klimaatverandering, duurzame ontwikkeling, bescherming van het milieu en het scheppen van kansen voor jongeren in beide landen.

Oorlogen en conflicten

Prins Charles is niet concreet op het vraagstuk ‘Gibraltar’ ingegaan. Wel benadrukte hij de bilaterale relaties tussen Spanje en Engeland als ‘een van de oudste en meest diepgaande (…) intense die er tussen twee naties bestaan’.

Ondanks de naar zijn zeggen ‘oorlogen, religieuze conflicten en economische rivaliteit’ die er tussen de twee landen heeft bestaan, was er eveneens immer sprake van ‘respect en wederzijdse bewondering’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend