skip to Main Content
Uit Andalusië gevluchte Nederlandse frauderende nep-makelaarster opgepakt in eigen land
Foto: The Olive Press

Uit Andalusië gevluchte Nederlandse frauderende nep-makelaarster opgepakt in eigen land

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: The Olive Press

Foto: The Olive Press

ALMERÍA – Als we het nieuws van The Olive Press moeten geloven, is de Nederlandse nep-makelaarster Annika Elena van der Pluijm opgepakt door de Nederlandse politie. Schijnbaar heeft Annika samen met haar man nadat ze haar biezen pakte en hals over kop uit Almería vertrok, het dorp Schoonebeek in Drenthe als nieuwe woonplaats gekozen. De 37-jarige vrouw is echter door de politie gearresteerd en men overweegt om haar uit te leveren aan Spanje, aldus het Engelstalige magazine.

Het Engelstalige magazine The Olive Press volgt de zaak rondom Annika Elana van der Pluijm of Ana Sanchez actief aangezien er veel Britten beduveld zijn door de frauderende nep-makelaarster. Schijnbaar heeft zij voor bijna een miljoen euro de boel flink opgelicht in de provincie Almería door woningen te verhuren of verkopen die later niet van haar bleken te zijn.

Meer nieuws over Annika is hier en hier te lezen.

Annika vluchtte in januari vanuit haar woning in Almería naar een onbekende bestemming. Daarmee nam ze naast bijna een miljoen euro aan waarborgsommen van hoofdzakelijk Nederlandse en Britse klanten, ook haar hele familie en honden mee. Men had geen idee waar Annika naartoe was gegaan totdat de politie in Nederland haar arresteerde, niet alleen voor de fraude in Spanje maar ook voor soortgelijke fraudes in Hongarije en Frankrijk. Volgens buren van Annika heeft de politie ook gezegd dat ze gezocht werd voor een soortgelijke fraude in Nederland zelf.

Meer informatie wilde de Nederlandse politie niet geven aan The Olive Press aangezien het onderzoek nog loopt. Ook werd niet bevestigd of ontkend dat Annika was aangehouden maar The Olive Press is ervan overtuigd dat dit wel het geval is – (Remco Stoffer)

Bron: The Olive Press

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken