skip to Main Content
Met de boot vanuit de haven van Gandía in Valencia naar Ibiza voor 80 euro

Met de boot vanuit de haven van Gandía in Valencia naar Ibiza voor 80 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Vanaf komende week is het mogelijk om met de ferry vanuit de haven van Gandia in de provincie Valencia naar Ibiza te varen. En al dat moois is al mogelijk vanaf 80 euro voor een retourtje. Het bedrijf verantwoordelijk voor de ferrydienst is Trasmediterranea welke reeds de biljetten in de verkoop heeft gedaan.

De eerste boot zal vertrekken op woensdag 12 april om 16.00 uur waarbij men 2 uur en 30 minuten later om 18.30 uur op Ibiza arriveert. Terwijl een retourtje 80 euro kost per persoon wordt dat iets meer dan 200 euro indien men ook de eigen auto mee wilt nemen op de ferry.

UPDATE: Het gaat in principe om een proef gedurende de Semana Santa (Paasweek) maar de maatschappij sluit niet uit dat men met deze service doorgaat in de zomermaanden. Het gaat om een extra snelle veerboot (Almudaina Dos) met een capaciteit van 740 personen en 140 voertuigen. Honden mogen ook mee aan boord tegen een bijbetaling van ongeveer 25 euro retourtje.

Voor Gandia is het een hele aanwinst dat er een goede regelmatige ferryverbinding komt tussen de haven en Ibiza. Het is de eerste keer dat er een route wordt gestart tussen het Valenciaanse vasteland bij Gandia en een van de Balearen eilanden, in dit geval dus Ibiza het eiland wat geografisch het dichtst bij gelegen is. Men sluit niet uit dat er meer ferryverbindingen gaan komen met wellicht wel Mallorca en wie weet Menorca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Hardstikke leuk,
    Ik woon in altea, is dat ver weg bij gandia? Denia heeft toch ook leuke verbindingen ? Of niet!!!
    Gr
    Wies

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken