skip to Main Content
De bruidegom van de dood gezongen door het Spaanse legioen op Witte Donderdag in Málaga (video)

De bruidegom van de dood gezongen door het Spaanse legioen op Witte Donderdag in Málaga (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Semana Santa in Málaga is wellicht een van de bekendste en meest bezochte van heel Spanje en op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo lopen de straten van Málaga vol met publiek die de leden van het Legión Española ofwel het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld “Cristo de la Buena Muerte” dragen en het lied “El novio de la Muerte” zingen willen zien.

Elk jaar op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo legt ‘s-morgens een schip van het Spaanse La Legión Española aan in de haven van Málaga waarna de tientallen soldaten van het Vreemdelingenlegioen onder het toeziend oog van de collega’s in de avonduren het beeld van de patroonheilige “Cristo de la Buena Muerte y Ánimas” vanuit de kerk Iglesia Santo Domingo over het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás in een ganzenpas door de straten van Málaga marcheren.

De soldaten zingen op het moment dat de fanfare band van het Legioen de muziek inzet tegelijkertijd het lijflied van het Spaanse Legioen “El novio de la Muerte” wat voor veel bijstanders het hoogtepunt is en waar veel mensen kippenvel van krijgen en een traantje moeten wegvegen. Bekijk hieronder de video van deze Semana Santa processie van dit jaar, voor diegene die het gemist hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Wat een belachelijke reactie !!! Hier bij ons zijn er geen tradities meer omdat we te tolerant en te laks geworden zijn en niets meer mag !

 2. Mij maakt het niet zoveel uit wat iedereen er van vindt, maar ik vond het erg indrukwekkend.

  1. Voor fascisten is het uiteraard indrukwekkend! Zoals je die soort ook aantreft bij de graftombe v Franco, terwijl daar een kerkdienst draait. Zeer verontrustend dat dergelijk fascisme nog voortwoekert in de menselijke ongeschoolde geest.

 3. Zijn zuiver fascistische en conservatief katholieke gevoelens. Bij de houten Christus wordt een traantje weg gepinkt. Niet voor de onschuldige onbekenden in de greppels en velden die nog steeds alleen liggen.

  1. “Fascistisch” lijkt me een onjuiste woordkeuze en wat is er mis met conservatieve katholieken? Voor gelovigen en ongelovigen is er in dit land in de lijdens- en opstandingtijd veel goeds te beleven.

  2. Je bent een aardig bevooroordeeld ventje met zeer weinig kennis over de gang van zaken .
   De wel bekende ik geef mijn bek maar een duw persoon

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken