Economische situatie belangrijker dan gezondheid in Spanje

Economische situatie belangrijker dan gezondheid in Spanje
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de ‘Barometer Covid-19’ van onderzoeksbureau Kantar zijn de Spanjaarden bezorgder over hun economische situatie na de noodtoestand en de corona-crisis dan over hun gezondheid en mogelijke besmetting met het virus. Aan het onderzoek deden tussen 14 en 23 maart 28.000 deelnemers mee in meer dan 100 landen. 

Uit het onderzoek blijkt dat 77% van de Spanjaarden zich erg veel zorgen maakt of bezorgd is over de economische situatie terwijl 59% zich meer zorgen maakt over de gezondheid en de kans op besmetting met het coronavirus. 25% van de ondervraagden maakt zich zorgen over de bevoorrading van supermarkten en de schaarste van producten.

Volgens de verantwoordelijken van de Covid-19 Barometer is dat verschil te danken aan de hoeveelheid informatie wat de Spanjaarden krijgen over hoe ze zich kunnen beschermen tegen het virus en het feit dat iedereen in een thuisisolement is terwijl er bijna geen informatie is over hoe de economische situatie zal zijn na de corona-crisis.

86% van de Spaanse deelnemers aan het onderzoek geeft toe dat ze zich veel zorgen maakt over de situatie die de pandemie veroorzaakt heeft in Spanje en over de hele wereld. Dat is een hoog percentage want het wereldgemiddelde is 74%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.