Mogelijk 7 miljoen corona-besmettingen in Spanje

Onderzoek spreekt over 7 miljoen corona-besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf

Mogelijk 7 miljoen corona-besmettingen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een Brits onderzoek van The Imperial College kan geconcludeerd worden dat er in Spanje tussen de 3,7% (of 1,5 miljoen personen) en 41% (of 19 miljoen personen) zijn die besmet zijn met het coronavirus in Spanje. Het gemiddelde percentage is volgens de onderzoekers echter 15% wat 7 miljoen Spanjaarden is op een bevolking van bijna 47 miljoen. 

Dit onderzoek (PDF) werd gepubliceerd op maandag 30 maart toen er officieel in Spanje 85.195 besmette personen waren en 7.340 sterfgevallen (dat is op 31 maart inmiddels gestegen naar 94.417 besmettingen en 8.189 sterfgevallen).

In het onderzoek staat ook dat dankzij de genomen maatregelen tijdens de noodtoestand er 16.000 minder corona-doden te betreuren zijn in Spanje. Die conclusie trekken de onderzoekers door te kijken naar een rekenmodel. 

Op 28 maart waren er in Spanje 4.858 sterfgevallen terwijl de onderzoekers er 4.700 voorspeld hadden. Men verwachtte op 31 maart 7.700 doden maar dat hadden er 24.000 kunnen zijn als er geen maatregelen waren genomen en dus is het verschil 16.000 sterfgevallen die dankzij de maatregelen voorkomen zijn.

Het onderzoek is gebaseerd op diverse rekenmodellen die volgens de Imperial College voor 95% accuraat zijn. In het rapport wordt melding gedaan van 11 landen waaronder ook België, Frankrijk, Duitsland en Italië maar geen Nederland.

Terwijl de gemiddelde percentages wat betreft besmettingsgevallen in Spanje 15% is wat gelijk staat aan 7 miljoen besmette inwoners, is dat voor Italië 9,8% wat gelijk staat aan 5,8 miljoen besmette inwoners op een bevolking van meer dan 60 miljoen.  

Voor Frankrijk spreekt men over een percentage van 3% wat 2 miljoen besmette inwoners zijn (van de 66,7 miljoen). In Duitsland zou het gaan om 596.000 besmette inwoners (van de 82, 8 miljoen) en in België over 3,7% wat 421.800 besmette personen zou zijn (van de 11,4 miljoen).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.