skip to Main Content
Aantal buitenlandse toeristen in Spanje weer flink gestegen dit jaar

Aantal buitenlandse toeristen in Spanje weer flink gestegen dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme1MADRID – De zomer moet nog beginnen maar nu al heeft Spanje meer buitenlandse toeristen weten aan te trekken dan gedurende de eerste vier maanden van 2015. Het aantal buitenlanders die naar Spanje kwamen steeg in april met maar liefst 11,3% naar 6,1 miljoen personen. Tussen 1 januari en eind april zijn er alweer 18.104.490 toeristen naar Spanje gekomen, een stijging van 13%. Dit is te lezen in de gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek (INE).

De maand april is de maand van de paasvakantie en de Semana Santa in Spanje en schijnbaar ook de maand dat de buitenlanders Spanje weer weten te vinden als vakantieland. Mede vanwege de moeilijke situatie in andere middellandse zee landen zoals Egypte, Griekenland en Turkije, is het buitenlands toerisme weer gestegen in vergelijking met vorig jaar.

Alleen al in de maand april kwamen er 1,4 miljoen Britse toeristen naar Spanje, maar liefst 18,3% meer dan vorig jaar april. De grootste stijging van toeristen waren echter de Nederlanders aangezien in april 322.659 vakantiegangers naar Spanje kwamen, een enorme 37,4% meer dan vorig jaar. Terwijl het aantal Nederlandse toeristen alleen maar lijkt toe te nemen is dat het tegenovergestelde bij de Belgische toeristen. In april daalde het aantal Belgen die Spanje bezochten met -12,1% naar 177.669 personen. Er waren echter wel weer stijgers bij de Fransen (+14%), Duitsers (+2,9%) en Scandinavische toeristen (+8,2%).

Tussen januari en eind april zijn er alweer 18.104.490 buitenlanders naar Spanje gekomen voor hun vakantie, een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar gedurende dezelfde maanden. Het aantal Britse toeristen steeg gedurende deze periode met 19,4% naar iets meer dan 4 miljoen. Het aantal Franse toeristen steeg ook met 9,5% naar 2,7 miljoen gevolgd door de Duitsers met 2,6 miljoen toeristen, een stijging van 6,7%.

Er kwamen gedurende de eerste vier maanden van dit jaar 25,5% meer Nederlanders naar Spanje met een totaal van 789.997 personen. Het aantal Belgische toeristen steeg diezelfde periode met 3,5% naar een totaal van 560.075 personen.

Traditiegetrouw steeg het aantal zonzoekers gedurende de winter op de Canarische Eilanden en ook dit jaar kwamen er alweer 4.532.048 vakantiegangers naar de eilandengroep. In Catalonië kwamen tot nu toe 4.241.330 buitenlanders op vakantie en ook Andalusië zag een stijging van meer dan 20% met een totaal van 2.694.861 buitenlandse toeristen. De Comunidad Valenciana, met de Costa Blanca als grootste trekpleister, zag gedurende de eerste vier maanden alweer 1,8 miljoen toeristen voorbij komen, een stijging van 20,2%.

Als deze goede cijfers doorgaan dit jaar dan kan 2016 wel weer eens uitgroeien tot een nieuw recordjaar aan buitenlandse toeristen. Gedurende 2015 kwam er al een record aan 65 miljoen buitenlanders naar Spanje maar dat aantal kan flink oplopen dit jaar, mede vanwege het feit dat de toeristen Spanje als veilig zien in vergelijking met andere landen zoals Griekenland, Turkije of Egypte – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken