skip to Main Content
En de populairste kindernamen in Spanje zijn …

En de populairste kindernamen in Spanje zijn …

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

namen3aMADRID – Volgens het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE) waren de populairste voornamen in 2015 respectievelijk Hugo en Lucia. Deze namen zijn al langer populair, Lucia staat op de eerste plaats sinds 2003 en voor Hugo is dit begin in 2012. Daarvoor waren de populairste namen Maria en Daniel.

Na Lucia kwamen in de lijst van de meisjesnamen Maria, Martina, Paula, Daniela en Sofia aan bod. Op de lijst met de jongensnamen volgde na Hugo, Daniel, Pablo, Alejandro, Alvaro, Adrian, David en Martin.

Ongewone namen zijn in Spanje niet zo ongewoon en zo was er in 2016 de aangifte van Jose Bowie, een naam ter ere van de overleden David Bowie.

Spanjaarden volgen ook hun idolen en zijn er 54 Mileys en 317 Justins in Spanje. 101 kinderen kregen de naam Neymar naar het voorbeeld van de Braziliaanse voetbalspeler bij Barcelona en laten we het over de Messi’s nog maar niet hebben.

Maar ook de Game of Thrones fans kunnen tevreden zijn, zo zijn er 124 Aryas en 23 Daenerys in Spanje aanwezig, twee van de grootste vrouwelijke sterren uit de reeks.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken