skip to Main Content
Nu al meer bosbranden dan vorig jaar in Spanje en het bosbranden seizoen moet nog beginnen

Nu al meer bosbranden dan vorig jaar in Spanje en het bosbranden seizoen moet nog beginnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Als het zo doorgaat met de bosbranden in Spanje dan zal het een zwart jaar gaan worden. Tot nu toe zijn er al meer bosbranden geweest in Spanje dan vorig jaar dezelfde periode waarbij er dit jaar alweer meer dan 28.000 hectare natuur in rook is opgegaan. Gedurende de eerste vier maanden van 2017 vonden er meer dan 5.000 bosbranden plaats, 14 keer meer dan in 2016 en 23% meer dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar.

Spanje heeft gedurende de winter en de eerste maanden van dit jaar erg veel last gehad van de droogte waarbij het vreemd genoeg in de natte regio’s van Spanje, zoals Galicië, Asturië, Cantabrië, Navarra, droger was dan normaal. Hierdoor konden bossen en vegetatie makkelijk vlam vatten waarbij een groot deel van de bosbranden veroorzaakt is door toedoen, express of per ongeluk, van de mens.

In de gegevens van het Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Media Ambiente die ze verzamelden over de periode 1 januari tot 30 april, is gebleken dat er een zeer alarmerende situatie is in Spanje. Gedurende de eerste vier maanden van dit jaar zijn er alweer 5.163 branden geweest. 2.396 van deze branden verwoesten minder dan één hectare natuur maar er waren ook branden bij waarbij er meer dan 500 hectare natuur verwoest werd.

Het noordwesten van Spanje (het zogenaamde groene Spanje) is tot nu toe dit jaar het meeste geteisterd door bosbranden. De regio Galicië, welke traditiegetrouw bekend staat om bosbranden die aangestoken worden, heeft nu al meer bosbranden gehad dan dezelfde periode in 2016, net zoals de deelstaat Asturië.

Weliswaar zijn veel bosbranden in Spanje aangestoken of worden deze per abuis veroorzaakt door de mens, de weersomstandigheden helpen ook niet echt mee. Het is nog steeds erg droog in veel delen langs de Atlantische Oceaan en in het midden van Spanje waarbij men de komende maand regen nodig heeft om ervoor te zorgen dat de situatie niet nog erger zal worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken