skip to Main Content
Elektrische step sharing in Spanje
Bbuho

Elektrische step sharing in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Elektrische step sharing in Spanje

Bbuho

VALENCIA – Fietsen, auto’s, kamers, huizen en nu ook elektrische steps. Alles kan met anderen gedeeld worden en dat is dan ook het idee achter Bbuho, een Spaans bedrijf welke in heel Spanje elektrische steps wil gaan “sharen” met andere gebruikers. Vanaf deze zomer moet het mogelijk zijn om in diverse steden een elektrische step of “scooter” te vinden om zo een stad te ontdekken.

Als eerste stad zal Valencia aan de beurt zijn maar de eigenaren van Bbuho, de Spanjaarden Gustavo Santana en Javier Costa, hebben al aangegeven dat de steden Barcelona en Madrid de volgende zullen zijn waar het mogelijk moet zijn om elektrische steps te huren of sharen.

Het proces is eigenlijk heel makkelijk en gaat 100% via de smartphone app die voor zowel Android alsook iOS (Apple) telefoons te downloaden is. Op die app kun je zien waar je terecht kunt voor de Bbuho steps en kun je door middel van je eigen telefoon een app huren om zo de stad te ontdekken.

Deze zomer zullen er in Valencia 100 elektrische steps te vinden zijn, zoals ook al op de promotievideo te zien is.

In veel Spaanse steden zijn al elektrische steps of “patinetes” te zien en is het aantal inmiddels zo hoog geworden dat gemeenten maatregelen gaan nemen om het gebruik ervan te reguleren. In Valencia bijvoorbeeld mag je alleen met de elektrische steps op de fietspaden rijden en niet sneller dan 15 km/h. Madrid is iets soortgelijks aan het plannen en ook Barcelona heeft al maatregelen getroffen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. InnBelgië ben ik eens aangereden door een elektrisch aangedreven invalidekarretje, gelukkig zonder gevolg. Echter: toen ik deze persoon aansprak op zijn onverantwoord rijgedrag kreeg ik van sommige omstaanders de raad om mijn mond te houden waarop ik vervolgens antwoorde dat “omdat die persoon het ongeluk heeft om invalide te zijn, ik het ook niet moet worden”. In België is het zo dat iedere persoon dat gebruik maakt van élk soort verplaatsingsmiddel dat aangedreven wordt door om het even welk soort motor, voorang moet geven aan voetgangers, en dat geldt nu eenmaal ook voor invaliden, in tegenstelling tot de publieke opinie. Als voetganger kan je natuurlijk ethisch omgaan hiermee maar je hoort en ziet ze niet aankomen langs achteren he

  2. Dus nog onveiliger om als voetganger rond te lopen, het is wachten op de eerste nieuws berichten over omver gereden voetgangers door steps.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken