skip to Main Content
Politie vindt in container gegooide puppies dankzij moederhond die de wacht hield in Galicië
La Voz de Galicia

Politie vindt in container gegooide puppies dankzij moederhond die de wacht hield in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Puppies uit afvalcontainter gered in Galicië

La Voz de Galicia

PONTEVEDRA – De agenten van de “Seprona” Guardia Civil dienst hebben samen met vrijwilligers van de Protección Civil dankzij een moederhond die de wacht hield een zak met vijf netgeboren puppies uit een afvalcontainer weten te halen. Het voorval deed zich voor op 8 mei toen buurtbewoners de politie belden omdat er al urenlang een nerveuze hond de wacht hield bij een container.

Het gebeurde in de gemeente Poio in de provincie Pontevedra in Galicië. Agenten van de dierenpolitie van de Guardia Civil reageerden op een melding van buurtbewoners die een nerveuze hond zagen bij een afvalcontainer. Toen de agenten deze openden zagen ze een zak met daarin vijf netgeboren puppies die logischerwijze meteen uit de container werd gehaald.

Toen de agenten de puppies aan de moederhond gaven begon zij meteen met deze te verzorgen, schoon te maken, warmte te geven en te voeden. Later werden alle honden aan een gastgezin gegeven maar helaas zijn ondanks de verzorging van dierenspecialisten dagen later drie van de vijf puppies overleden.

Ondertussen is de politie op zoek naar de persoon die de honden in de afvalcontainer heeft gedumpt. Deze werd later gevonden, een inwoner van dezelfde gemeente Poio die ook in dezelfde straat woont waar de honden werden weggegooid alsof ze afval waren. Er wordt door de politie gekeken of deze persoon voor dierenmishandeling voor de rechter gebracht kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Walgelijk, zo een personen horen in de cel. Zodat ze voelen wat ze gedaan hebben. Zo pijnlijk dit weer te lezen. Ik hoop dat de rechter niet te mild is en er ook nog een geldboete bij doet,en dit schenkt aan een asiel die zoveel doen voor die beestjes. Heel verdrietig ???

 2. Zijnde een vrijwilliger gedurende vele jaren voor een hondenasiel in Spanje, is deze onmenselijke handeling aldaar inmiddels een bijna wekelijkse gebeurtenis en ondanks dat er op scholen educatie wordt gegeven betreffende behandeling dieren en zeker 75% van de vrijwilligers Spanjaarden zijn, is het en blijft het nog jaren een rode draad.

 3. Wat kijken of hij voor de rechter kan komen? Opsluiten deze schoft of misschien nog beter geef deze gek in handen van mensen die van dieren houden, zoals ik, gegarandeerd dat hij dit nooit maar dan ook nooit meer durft te flikken.

 4. Weer zo’n triest verhaal, maar goed dat iemand uit de buurt reageerde.
  Hoe kan een mens zo handelen ! Voor mij mag hij levenslang in een container verblijven.

 5. Dit soort gebeurtenissen zijn schering en inslag in Spanje! Het zal nooit ophouden tenzij de daders de gevangenis in gaan en een flinke geldboete krijgen!! Dat geld zou dan naar alle asiels kunnen gaan waar vrijwilligers! beter de dieren kunnen verzorgen.

 6. Afschuwelijk ,door deze daad weet je Hoe slecht de mens kan zijn, Zwaar straffen voor mishandeling, deze man mag hier niet mee weg komen, het moeder hart van deze hond bleef waken, van deze berichten kan ik goed gaan Gillen van verdriet.

 7. Ik zou graag zien dat deze persoon streng aangepakt word.
  Wat mij betreft medogeloos, walgelijk, en kom niet af met allerlei excuses, diep triest.

 8. Spanje is een prachtig land, maar die dierenmishandelingen daar zou veel harder tegen opgetreden moeten worden. Het wordt al beter heb ik begrepen, maar het duurt lang voordat ze daar beseffen dat dieren ook gevoel hebben en rechten hebben. Het doet mij pijn dit soort berichten, van mij mogen de boosdoeners net als die hondjes ook in de vuilnisbak gedumpt worden en wel zo dat ze er niet meer uit kunnen! De rotzakken.

 9. Heb dit 4j geleden ook meegemaakt. Ik zag vanuit de verte dat iemand een doos uit zijn auto haalde en op het strand achterliet in de zon. Toen hij zag dat ik zijn auto filmde keerde hij en haalde de doos op. Heb het wel aangegeven bij de guardia (wellicht ging hij ze elders dumpen) maar er verder niets van gehoord

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken