skip to Main Content
Door België meest gezochte Nederlandse crimineel in Calpe gearresteerd
Archieffoto

Door België meest gezochte Nederlandse crimineel in Calpe gearresteerd

ALICANTE – De politie heeft in Calpe in de provincie Alicante de 71-jarige Nederlander Leonardus Lei Beaumont gearresteerd. Het gaat blijkbaar om de door Belgische justitie meest gezochte voortvluchtige crimineel die tot levenslang was veroordeeld voor de moord op zijn ex-vrouw in 2009.

De Belgische Most Wanted lijst van criminelen heeft een melding minder nu de Spaanse politie in samenwerking met de Belgische justitie de 71-jarige voortvluchtige moordenaar Leonardus Lei Beaumont heeft gearresteerd. De arrestatie gebeurde in Calpe aan de Costa Blanca waar de Nederlander gedurende enkele weken van zijn vlucht genoot.

De aanhouding kon plaatsvinden na meerdere tips van landgenoten die Beaumont in de omgeving van Calpe hadden gezien. In april van dit jaar werd de 71-jarige uit Sittard komende Nederlander voor de moord op zijn tevens Nederlandse ex-vrouw Josée Widdershoven tot levenslang veroordeeld.

De moord gebeurde in december 2009 toen Beaumont zijn ex-vrouw bij het uit haar auto stappen bij haar woning in Vucht-Maasmechelen in België werd neergeschoten. De vrouw overleed ter plekke en werd later door een van haar twee dochters dood gevonden.

Na jarenlange tegenslagen in de rechtszaak en het ontlopen van zijn straf kon men de man in april van dit jaar eindelijk tot levenslange celstraf berechten. Op dat moment was Beaumont echter al gevlucht en wist niemand waar de moordenaar was. Hij kreeg toen de eer om als oudste man ooit op de meest gezochte lijst te komen in België.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Goed dat deze voortvluchtige criminelen uiteindelijk worden opgepakt. Zouden meer van dit soort criminelen moeten worden opgepakt, hoeveel lopen er anoniem aan de diverse Costa’s?

  2. Het is dan toch maar wéér door de zielige onbekwaamheid van den belziek..Iemand vrij laten rondlopen in afwachting van zijn proces en als het proces er is is de vogel gaan vliegen.Hoe kan dat nu.Te zot om los te lopen het gerecht in belgie.

    1. Beste Eddy, met “te zot om los te lopen” bedoel je natuurlijk de crimineel.
      Maar Nederland overtreft het met desastreuze consequenties door Gökmen T., een draaideurcrimineel, op straat te laten. Vermoedelijk gaan Belgische en Nederlandse rechters naar dezelfde school.

  3. t is vaak raak in Calpe. Bijna elke keer als ik Calpe inrijdt, kom er niet vaak meer, is er een roadblock. Opgeruimd staat in ieder geval netjes.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by