skip to Main Content
Privéjet zorgt voor problemen met vliegtuigen Alicante vliegveld
Diario Información

Privéjet zorgt voor problemen met vliegtuigen Alicante vliegveld

ALICANTE – Een van de landingsbaan geraakte privéjet heeft donderdag voor aardig wat problemen gezorgd bij het vliegveld El Altet van Alicante. Dit privé vliegtuig was afkomstig van Amsterdam Schiphol maar een technische storing zorgde voor een mislukte landing in Alicante.

Vanwege het van de baan geraken van de privéjet moest het El Altet vliegveld gedurende vier uur gesloten worden en werden 28 vliegtuigen omgeleid naar andere vliegvelden zoals Barcelona, Valencia, Ibiza en Murcia terwijl er negen vluchten werden geannuleerd en 30 andere vluchten vertragingen hadden.

De Duitse privéjet was opgestegen in Amsterdam Schiphol en landde zonder passagiers op het vliegveld van Alicante waar de piloten de passagiers zouden oppikken. De twee piloten raakten niet gewond bij de mislukte landing die waarschijnlijk werd veroorzaakt door het kapotgaan van een van de banden.

De privéjet landde iets na 14 uur op de landingsbaan in Alicante die pas rond 17.40 uur werd opengesteld voor andere vliegtuigen. Ondertussen moesten 28 vliegtuigen naar andere vliegvelden worden omgeleid en hadden 30 vliegtuigen vertragingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Aan klagers geen gebrek het gedrag van sommige passagiers is ronduit belachelijk te noemen Vliegen blijft link en gevaarlijk Maar wel fantastisch makkelijk en leuk Zijk een wat minder blijf voortaan op je zolder kamer of waar dan ook

 2. Wij waren hier het slachtoffer van. Zouden met vlucht HV 5052 om 15.50 uur vliegen naar Rotterdam. Vanaf 15.00 uur werd vertraging gemeld en dat werd tot plm 18.00 uur steeds met een kwartier verlenging herhaald, zonder enige vermelding van gate nummer oid.
  Rond 16.00 uur begon Transavia vertragingsinformatie door te geven per sms en rond 17.30 uur gaf Transavia per sms en e-mail bericht door dat de vlucht geannuleerd was en hoe moest worden gehandeld om nieuwe vlucht te boeken.
  Omdat niet iedereen per telefoon bereikbaar was en de luchthaven verzuimde om op de informatieborden enige informatie over annulering te verstrekken en uitsluitend bleef melden dat er sprake was vertraging, wisten veel reizigers niet hoe nu verder te handelen..
  Honderden slapende en liggend/zittend etende passagiers, omdat nergens voldoende zitplaatsen waren, zorgden voor een bijzonder onprettige sfeer.
  Dit alles had met duidelijke informatie voorkomen kunnen worden.
  Het lijkt ons dat Transavia alles heeft gedaan dat nodig was en dat de organisatie van de luchthaven ernstig tekort is geschoten.

   1. #John, u bent kennelijk nooit eens “slachtoffer” geweest van een fikse vertraging, anders zou u niet zo wereldvreemd reageren op een volstrekt eerlijk verslag.
    Het is gewoon zwaar K als je niks te horen krijgt en als maar wachten en wachten en niet weet waarop.

  1. Gelukkig heeft u het positief opgevat, ondanks al tegenwoordige communicatie mogelijkheden blijft het moeilijk om goed te communiceren naar je klanten.
   fijn dat u noemt dat het dit keer niet aan de vliegmaatschappij lag.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken