Search
menu
Search

TV-kijkers moeten het dit jaar zonder ‘het Spaanse Dorp’ doen

TV-kijkers moeten het dit jaar zonder ‘het Spaanse Dorp’ doen
Beeld: RTL

TV-kijkers moeten het dit jaar zonder ‘het Spaanse Dorp’ doen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – RTL heeft via o.a. Facebook laten weten dat er dit jaar vanwege de corona-crisis geen opnames gemaakt kunnen worden van het populaire reality programma ‘Het Spaanse Dorp’. Eind januari maakte RTL bekend dat ze opnieuw opnames zouden gaan maken in een Spaans dorp nadat bleek dat seizoen 2 met het dorp Polopos zeer populair en goed bekeken was.

Er werd in januari gestart met de zoektocht naar kandidaten en ook werd er gestart met de voorbereidingen van de opnames in een typisch Spaans dorp dat in seizoen 3 de opvolger moest worden van Polopos (Granada) in seizoen 2 en Ollolai (Sardinië) in seizoen 1. 

Zoals de promotievideo van seizoen 3 van Het Spaanse Dorp liet zien zou het weer om een Andalusisch dorp kunnen gaan vanwege de witgekalkte huizen en olijfboomgaarden. Lezers wisten het dorp meteen te herkennen en schreven dat het om Zuheros in de provincie Córdoba zou gaan, iets dat nooit officieel bevestigd is door RTL en de producers.

Maar helaas, in maart barstte de corona-crisis los en werden alle televisieopnames voor dit soort programma’s stilgelegd. Spanje sloot de grenzen vanaf 15 maart en kondigde een noodtoestand aan die tot op de dag van vandaag nog actief is. Uiteraard zijn dat geen omstandigheden om naar Spanje te reizen voor televisieopnames wat ook onverantwoord zou zijn voor de kandidaten en inwoners van het dorp in kwestie.

Seizoen 2 van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ was voor RTL4 erg succesvol en ook de kijkers waren zeer tevreden. Misschien kwam het door de Spaanse taal, de Spaanse sfeer of de nabijheid waardoor het makkelijk is om het dorp te bezoeken of wellicht waren het de leuke kandidaten dat de producers hebben besloten opnieuw naar Spanje te trekken voor seizoen drie van Het Dorp.

Het is nog niet bekend of er uiteindelijk in een later stadium alsnog gestart zal worden met de opnames van seizoen 3 van ‘Het Spaanse Dorp: ??’.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?