Search
menu
Search

IKEA Spanje begonnen met de verhuur van meubels

IKEA Spanje begonnen met de verhuur van meubels
Beeld: IKEA.es (aangepast)

IKEA Spanje begonnen met de verhuur van meubels

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – IKEA España is begonnen met de verhuur van meubels. De verhuur van de meubels is echter niet bedoeld voor de individuele klant maar voor bedrijven, zelfstandige ondernemers, winkels of appartement verhuurders die een inrichting nodig hebben.

Voor IKEA is de verhuur van meubels aan bepaalde klanten onderdeel van de promotie van hun idee van een circulaire economie. De verhuur van meubels in Spanje is bedoeld voor professionals waaronder kantoren, winkels maar ook verhuurders van appartementen en kamers.

Voor Spanje is de verhuur van meubels nieuw maar in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en Polen worden al meubels aangeboden via het Renting & Leasing systeem voor IKEA Business klanten.

IKEA RENTAL is bij alle vestigingen in Spanje te contracteren op twee verschillende manieren. Een daarvan is het betalen van een vast maandbedrag gedurende een bepaalde tijd (24, 36 of 48 maanden) en een vast eindbedrag waarna de meubels gekocht worden. 

De tweede manier is de flexibele (flex) waarbij men na een bepaalde periode (24, 36 of 48 maanden) vaste maandbedragen te hebben bepaald zelf oordeelt of men de meubels wil kopen of terug wilt geven aan IKEA. Deze manier wordt door IKEA gezien als de circulaire economie omdat de gebruikte meubels als tweedehands worden verkocht.

In principe is IKEA RENTAL beschikbaar voor alle meubels en artikelen van het IKEA assortiment op enkele uitzonderingen na vanwege hygiënische redenen en de manier van het in elkaar zetten van meubels.

Op de website van IKEA RENTAL worden enkele voorbeelden gegeven zoals een kantoor van 200 m2 met plaats voor 35 personeelsleden vanaf 500 euro per maand voor een periode van 48 maanden. 

Een ander voorbeeld is een winkelruimte van 50 m2 voor 160 euro per maand voor een periode van 24 maanden. Het derde voorbeeld dat wordt gegeven is een appartement van 70 m2 met twee slaapkamers en andere meubels vanaf 200 euro per maand voor een periode van 36 maanden.

Particulieren

Naast het aanbod van de IKEA meubels aan de professionele klanten is de Zweedse meubelketen ook een samenwerking gestart met Rentchester. Deze is op het moment van schrijven nog niet actief.

Aan de hand van een vast bedrag kunnen particulieren ook meubels huren of leasen. Op deze manier kan IKEA ook aan de particuliere klanten een tweede leven geven aan de meubels.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?