Search
menu
Search

Spaanse Koning in vaccinatiecentrum Madrid gevaccineerd tegen corona

Spaanse Koning in vaccinatiecentrum Madrid gevaccineerd tegen corona
Beeld: Casa de S.M. el Rey

Spaanse Koning in vaccinatiecentrum Madrid gevaccineerd tegen corona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Koning Felipe IV is zaterdagmiddag na de militaire parade op de Dag van de Strijdkrachten in het Wizink Center in Madrid gevaccineerd tegen het coronavirus. Het Wizink Center is een sportpaleis (Palacio de Deportes) en kan gezien worden als een groot vaccinatiecentrum waar ook de inwoners van de stad Madrid gevaccineerd worden.

Koning Felipe IV is 53 jaar oud en volgens de vaccinatiestrategie in de Madrid regio was hij aan de beurt om zich te laten vaccineren. Uiteraard wil het koningshuis op deze manier laten zien dat de koning als een normaal iemand gevaccineerd wordt, al is niet bekend gemaakt welk vaccin de koning van Spanje heeft gekregen.

De koning heeft zich op het moment en de plaats waar hij naartoe moest laten vaccineren, zo schrijft het koningshuis op de eigen website. Dat is een ander geval bij koningin Letizia want zij is 48 jaar oud en volgens het vaccinatieschema nog niet aan de beurt. Dat geldt ook voor de dochters Leonor en Sofia.

Andere leden van het koningshuis hebben zich al laten vaccineren. De voormalige koningin Sofia heeft reeds twee prikken gehad omdat ze met haar 82 jaar in de leeftijdsgroep behoort van de eerste gevaccineerden in Spanje. 

De 83-jarige emeritus-koning Juan Carlos leeft al maanden in Verenigde Arabische Emiraten en heeft zich ook daar laten vaccineren.

De zussen van koning Felipe IV zorgden enkele maanden geleden voor een vaccinatie-schandaal omdat Elena en Cristina zich lieten vaccineren in de Verenigde Arabische Emiraten toen ze hun vader bezochten. Dat werd door de pers breed omschreven als een schandaal.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?