Gooi jouw oude IKEA meubels nog niet weg want die kunnen tot 18.000 euro waard zijn

Gooi jouw oude IKEA meubels nog niet weg want die kunnen tot 18.000 euro waard zijn
Beeld: IKEA MUESUM / combi

Gooi jouw oude IKEA meubels nog niet weg want die kunnen tot 18.000 euro waard zijn

MADRID – Wie had dat gedacht, dat jouw oude IKEA zelf-in-elkaar-zet meubels zomaar veel geld waard kunnen zijn. Ok, het gaat natuurlijk niet om de Billy-boekenkast, het Malm-bed, een Kallax-kast of Lack-tafeltje maar wel om oude meubels uit de beginjaren van IKEA. In het Verenigd Koninkrijk heeft iemand zomaar 18.000 euro betaald voor een IKEA-fauteuil.

Om dat soort bedragen voor jouw oude IKEA meubilair te krijgen moet je wel even de zolder op om te zoeken want het gaat in het geval van de 18 duizend euro kostende meubelstuk om de ‘Bengt Ruda Cavelli’ fauteuil uit 1959. Deze bijna 65 jaar oude stoel waarvan er maar vijf zijn gemaakt leverde bij een veiling 15.500 Britse pond op. De kans dat iemand deze stoel thuis heeft staan is dus erg klein. Overigens had deze stoel in 1959 een verkoopprijs van 20 Britse pond, circa 23,50 euro.

Maar bij antiek specialisten Barnaby’s voorspelt men dat er meer hoge prijzen verwacht kunnen worden voor IKEA-meubels uit de vijftiger tot tachtiger jaren. Sommige van deze meubels worden nu al voor hoge prijzen online aangeboden. Vreemd genoeg zijn de artikelen van IKEA die nu veel geld waard zijn, de meubels die toen een flop waren voor de Zweedse meubelgigant. Vaak omdat de verkopen niet goed waren of dat ze te duur waren om te produceren.

Onder de bijzonder IKEA-meubels die ook veel geld waard zijn bevinden zich de ‘Åke’-fauteuil die in 1956 voor 8 Britse pond (9,40 euro) werd verkocht en recent 2.863 Britse pond (3.360 euro) opleverde. De ‘Impala’-fauteuils uit 1972 kostte toen 80 Britse pond (94 euro) en leverde bij een andere veiling ook al 2.000 Britse pond (2.348 euro) op.

De eetkamerstoel ‘Monaco’ uit 1960 is nog zo’n klassieker die veel geld waard is. Een setje van vier stoelen kostte toen 20 Britse pond (23,50 euro) en heeft recent 412 Britse pond (483 euro) opgeleverd. De ‘Oti’-fauteuils stamt uit 1986 en werden in 2016 al voor 875 Britse pond (745 euro)verkocht terwijl ze in 1986 slechts 46 Britse pond (39 euro) kostte.

TIP: Bezoek online het IKEA-museum , een website met daarop alle oude foto’s van meubels maar ook de ouder folders van de vijftiger jaren tot nu. KLIK HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.