skip to Main Content
Kwallenplaag aan de Costa del Sol

Kwallenplaag aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Heeft de Costa del Sol te maken met een kwallenplaag? Experts en autoriteiten zeggen van niet maar degene die gebruik maken van de stranden van onder andere Rincón de la Victoria en nu ook Mijas, Torremolinos en Marbella zeggen van wel nu men steeds meer kwallen tegenkomt in de zee en er steeds meer mensen gestoken worden door de kwallen. Tot nu toe waren er minder kwallen dan vorig jaar maar daar lijkt nu met de stijgende watertemperaturen en mensen die de zee in gaan een einde aan te komen.

Afgelopen week moesten er op de stranden van de kustgemeente Rincón de la Victoria meer dan 50 mensen geholpen worden aan de gevolgen van kwallen steken. Op de stranden van deze gemeente werden dan ook de speciale kwallen vlaggen gehesen waardoor alle mensen in principe weten dat er veel kwallen in de zee aanwezig zijn.

Nu blijkt dat er ook steeds meer kwallen te merken zijn bij de stranden van de kustplaatsen Torremolinos, Mijas en Marbella. Hier zijn reeds diverse personen door kwallen gestoken maar is het aantal nog niet zo hoog als bij Rincón de la Victoria. Ook hier wordt niet gesproken over een kwallenplaag maar uit voorzorg dient met toch de vlaggen in de gaten te houden.

Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om de app Infomedusa te installeren op de smartphone of tablet waardoor men altijd op de hoogte is van de situatie van kwallen in de zee.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Hier van uit roses: boven in spanje. Heel veel kwallen aan de kust. (Blauwe kwallen) zal me benieuwen wat de kustwacht morgen doet.

  2. Klopt inderdaad! Ik ben half mei diverse keren gestoken door kwallen aan de stranden bij Carboneras en Agua Amarga. Zag ook dat anderen gestoken werden.

  3. ha ha goeie grap maar dan nog die anderen :
    ´t was aan de costa del sol ..tingelingeling dat ik mijn…enz….
    eviva espana geef mij maar alle dagen zon

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken