skip to Main Content
Familiewoning Johan Cruijff in Barcelona nog steeds te koop voor 5,3 miljoen euro

Familiewoning Johan Cruijff in Barcelona nog steeds te koop voor 5,3 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Engel & Völker

BARCELONA – Ben je fan van Johan Cruijff en heb je nog wat geld ergens rondslingeren, dan is dit jouw moment. Dani Coster, de weduwe van de bekende Nederlandse voetballer en FC Barcelona speler/trainer, heeft de familiewoning gelegen in de prestigieuze wijk Sarrià – Sant Gervasi in Barcelona in februari dit jaar te koop gezet voor een bedrag van 5,3 miljoen euro en blijkbaar is de woning nog steeds niet verkocht. De woning werd door het echtpaar Cruijff in 1991 gekocht toen Johan trainer was van het “dreamteam” bij FC Barcelona.

Zoals bekend overleed Johan Cruijff op 24 maart 2016 aan de gevolgen van een longkanker. De woning in Barcelona werd in 1991 gekocht door het echtpaar Cruijff en Johan heeft de laatste jaren van zijn leven hier gewoond. Het gaat om een enorme woning gelegen in de prestigieuze wijk Sarrià – Sant Gervasi op een hoek van de straten Margenat en Escuelas Pías.

De woning is 469 vierkante meter groot en staat op een perceel van 574 vierkante meter en bestaat uit 9 slaapkamers en 7 badkamers, een bodega (kelder), twee garages voor de auto’s en is uiteraard van alle gemakken voorzien zonder dat er een overdadige luxe is. De vier verdiepingen tellende woning werd in 1936 gebouwd maar is compleet gerestaureerd.

De woning staat te koop op de website van de makelaar Engel & Völkers die over het algemeen alleen maar luxe en grote objecten van daarnaast veel bekendheden te koop heeft staan. Daarnaast is de woning ook verschenen op de website Fotocasa, Spanje’s grootste zoeksite voor koop- en huurwoningen. Op de website Engel & Völkers kun je foto’s bekijken (echter niet van het interieur) en meer informatie vinden (in het Spaans) van de familiewoning waar ooit Johan Cruijff de FC Barcelona wedstrijden heeft bekeken en elke morgen zijn bakkie koffie dronk om de sportkranten te lezen en zich voor te bereiden op een partijtje golf.

Foto’s: Engel & Völkers

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Een groot gemis.! Heel jammer had eigenlijk een museum moeten worden voor de grootmeester. We praten hier wel over Johan Cruijff. Onbegrijpelijk land dat Spanje.
  Waar blijft Barcelona nu. Kom over de brug. Museum met restaurant. Ruimte in overvloed.

 2. >>De woning is 469 vierkante meter groot en staat op een perceel van 574 vierkante meter<<
  Ik zou het nog eens nameten want dit kan natuurlijk nooit…..

  1. Het huis heeft meerder verdiepingen, en iedere vloer wordt gemeten. Daarna wordt alles bij elkaar opgeteld.zo kan het dus zijn dat het aantal vierkante meters vloeroppervlakte die van de grond overstijgt.

  2. Het huis heeft meerdere verdiepingen, en iedere vloer wordt gemeten. Daarna wordt alles bij elkaar opgeteld.zo kan het dus zijn dat het aantal vierkante meters vloeroppervlakte die van de grond overstijgt.

 3. ZEKER zijn geld waard, jammer, geen spek voor onze bek…..
  Het hoofdbureau is in Duitsland maar ze hebben ook kantoren in oa. Spanje, België enz…en dit is heel normaal als je zo groot bent als hun.
  Veel van hun cliënteel zijn bekende personen met om er maar één te noemen, Brad Pitt en dit in Frankrijk.
  Spijtig dat de “maestro” er met zijn familie niet langer heeft mogen van genieten.

 4. Prachtig huis en zijn geld dik waard. Maar waarom zet je dit bij een Duitse makelaar te koop? Vandaar dat het niet verkoopt.

  1. Ach, dat zal wel loslopen, als zij zich aan de stelregel houden: “Don’t mention the war!”😉😁

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken