skip to Main Content
Duitse piloten Ryanair gaan waarschijnlijk staken
Ryanair.com

Duitse piloten Ryanair gaan waarschijnlijk staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duitse piloten Ryanair gaan waarschijnlijk staken

Ryanair.com

MADRID – De Duitse piloten van Ryanair hebben gestemd voor een staking als de Ierse luchtvaartmaatschappij voor 6 augustus geen antwoord geeft. Bij het collectief Vereinigung Cockpit zijn 96% van de Duitse piloten van Ryanair aangesloten waarbij het overgrote merendeel voor een staking heeft gestemd. Het zal voor de Ierse low cost vlieger de zoveelste staking worden dit jaar.

Na de piloten van Ierland en het cabinepersoneel in Spanje, Portugal, Italië en België zullen nu ook de piloten van Duitsland waarschijnlijk het werk neer gaan leggen uit onvrede over de arbeidsomstandigheden bij Ryanair.

Het is nog niet 100% zeker dat er in Duitsland door de piloten gestaakt gaat worden aangezien Ryanair nog tot 6 augustus de tijd heeft om antwoord te geven. Volgens de Duitse piloten kan Ryanair een staking middenin het toeristenseizoen dus voorkomen.

Wanneer dat ultimatum afloopt zonder positief geluid van de Ierse low cost vlieger zullen er stakingen komen. De data van deze werkonderbrekingen zijn  nog niet bekend gemaakt maar dat zal altijd 24 uur van te voren aangegeven worden, aldus de piloten in Duitsland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Ik kan hier wel volledige steun voor uitspreken. Ryanair piepelt haar personeel al jaren. Intimidatie, dreigementen zijn aan de orde van de dag. Bovendien wordt er vaak in ( illegale) schijnconstructies gewerkt. Men is niet echt in dienst. Allemaal om de arbeidswetgeving te omzeilen van de plaatselijke landen. Het is maar dat u allen dit weet, als u weer een graag voor een paar tientjes wil vliegen .

 2. Ik kan hier geen begrip of sympathie voor opbrengen. Zoek een andere werkgever als het je niet bevalt maar dupeer niet gezinnen en kleine kinderen, zeker niet met deze temperaturen. Anders zou het zijn als arbeidsvoorwaarden teruggedraaid worden maar kom op zeg, Ryan air stond al als waardeloze werkgever bekend.

  1. Heel juist Anton, de mensen die bij Ryanair werken tekenden een contract en kenden de voorwaarden.
   Geen zin in zo’n contract: niet tekenen dan en elders werken.
   Waarschijnlijk waren ze bij het ondertekenen van dit contract Ryanair voor eeuwig en een paar jaar dankbaar dat ze werk kregen.
   En wat internationaal vliegend personeel betreft: Het is de Europese WETGEVING die Ryanair VERPLICHT deze mensen in te schrijven in het land waar Ryanair zijn zetel heeft, Ierland dus in dit geval. Internationaal vliegend personeel in een ander land gaan inschrijven is illegaal!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken