Vijf plaatsen in Spanje waar de temperaturen het hoogst zijn in augustus

Plaatsen met de hoogste temperaturen van Spanje
Beeld: Pixabay

MADRID – De maand augustus is een van de warmste maanden van het jaar en dat is op veel plaatsen dit jaar dan ook wel te merken. Het is zo’n beetje overal langs de Middellandse Zee wel warm maar er zijn plaatsen in Spanje die met de gemiddelde temperaturen vele malen hoger zijn dan menig andere plaats in Spanje.

Het zijn hoofdzakelijk de zuidelijke gelegen steden waar de temperatuur gemiddeld het hoogst is en waar keer op keer het kwik stijgt naar temperaturen die niet lekker meer zijn (voor sommigen weer wel). Córdoba is daarbij de stad waar de hoogste temperaturen gemeten worden en waar dit jaar het hitterecord werd verbroken.

We hebben het hier overigens wel over de officieel door de Aemet (Spaanse weerdienst) gemeten temperaturen en niet de gevoelstemperaturen die vaak veel hoger zijn.

Gemiddeld

Volgens de website eltiempo.es is de gemiddelde temperatuuur van een augustusmaand in Spanje 23,9 graden met maximale temperaturen van 36 graden in het zuiden van Spanje en 24 graden in het noordwesten zoals in Cantabrië en 26 graden op de Canarische Eilanden. Dit jaar lijkt het er echter op dat het weer van slag is want zelfs in de noordwest gelegen gebieden zijn maximale temperaturen gehaald en was het prachtig strandweer.

Steden

1- Córdoba is de stad met gemiddeld de hoogste temperaturen van heel Spanje. De maximale temperatuur in een augustusmaand ligt hier rond de 36,5 graden. In 2017 werd het all-time hitterecord op donderdag 13 juli verbroken met maar liefst 47,3 graden, slechts een tiende graad meer dan het oude record van 1994 in Murcia.

Volgens de niet officiële maatstaven (en gemeten met oude apparatuur) werd het al eens warmer in Spanje zoals in het jaar 1873 in Sevilla met 49,8 graden en 48 graden in het jaar 1876 in Murcia. Wil je dus lekker warm tot zeer heet zitten, dan is de stad Córdoba dé plaats om de zomer door te brengen.

2- Sevilla is nog zo’n zuid Spaanse stad waar het kwik enorm kan stijgen. De maximale temperatuur in een maand zoals augustus ligt daar rond de 35,5 graden wat erg warm kan zijn. Ook gedurende de andere maanden van het jaar is het aangenaam tot warm in de de stad Sevilla.

Net zoals in Córdoba hebben we het hier echter over een maximale temperatuur maar dat kan nog wel eens hoger zijn en tegen of boven de 40 graden liggen.

3- Badajoz in Extremadura heeft de eer om op de derde plaats te staan als warmste plaats in Spanje. De maximale temperatuur ligt hier in augustus rond de 34,5 graden maar er zijn genoeg dagen waarbij het vele malen warmer kan zijn, zeker dit jaar waar het kwik ook al vaak in de maanden juli en zelfs eind juni richting de 40 graden trok.

4- Murcia is de stad op de vierde plaats en tot voor kort de plaats met het hitterecord. De maximale temperatuur in augustus ligt hier rond de 34,2 graden maar als een geheel is de deelstaat een van de warmste van Spanje (ook omdat het niet de grootste regio is). Murcia staat bekend om hoge temperaturen zoals in augustus 2012 toen het daar 43,2 graden werd of in juli 1994 toen het (inmiddels oude) hitterecord werd gevestigd met 47,2 graden.

5- Granada staat op een eervolle vijfde plaats met een maximum temperatuur van 34,2 graden in augustus. Het grappige van Granada is echter dat deze stad weliswaar extreem hoge temperaturen kan hebben maar dat men tegelijkertijd niet ver van het centrum op de Sierra Nevada in de winter kan skiën. Voor de inwoners van Granada ligt de Costa Tropical gelukkig dichtbij zodat men even afkoeling kan zoeken in badplaatsen als Almuñecar of Motril.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik dacht dat Costa Tropical veranderd was in Costa Plastico.

Henri,
bedoel je misschien Costa Plastica?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.