Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden

Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden
Beeld: 123rf

Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen maandag werd bekend dat het Duitse Buitenlandse Zaken het reizen naar Catalonië, Aragón en Navarra heeft afgeraden maar deze vrijdag is men een stapje verder gegaan en heeft het Auswärtige Amt deze drie Spaanse regio’s op de lijst van risicogebieden/landen geplaatst. Reizigers uit deze gebieden die Duitsland binnenkomen moeten afhankelijk van de federale staat (Land) 14 dagen in quarantaine.

Op vrijdag 31 juli plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen. Op de lijst van risico landen of gebieden worden nu voor Spanje ook de autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra vermeld. Onnodige toeristische reizen naar de autonome regio’s Aragón, Catalonië en Navarra worden ontmoedigd vanwege het hoge aantal infecties en lokale corona-maatregelen.

Zoals in dit document (PDF) in het Engels vermeld staat kunnen personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht, in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land) en/of een test moeten laten doen.

Duitsland voegt zich daarmee in het rijtje van landen die reisbeperkingen hebben ingevoerd voor Spanje of delen en gebieden van Spanje. Dat geldt o.a. voor Nederland (o.a. Barcelona en randsteden, Segrià in Lerida en Figueres in Gerona), België (o.a. Huesca, Lerida, Aragón, Catalonië), Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Tunesië en Frankrijk (Catalonië).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.