menu: rubrieken, zoeken & meer

Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden

Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden
Beeld: 123rf

Duitsland plaatst Catalonië, Aragón en Navarra op lijst van risicogebieden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen maandag werd bekend dat het Duitse Buitenlandse Zaken het reizen naar Catalonië, Aragón en Navarra heeft afgeraden maar deze vrijdag is men een stapje verder gegaan en heeft het Auswärtige Amt deze drie Spaanse regio’s op de lijst van risicogebieden/landen geplaatst. Reizigers uit deze gebieden die Duitsland binnenkomen moeten afhankelijk van de federale staat (Land) 14 dagen in quarantaine.

Op vrijdag 31 juli plaatste het Robert Koch Institut een aanpassing wat betreft de reisadviezen. Op de lijst van risico landen of gebieden worden nu voor Spanje ook de autonome regio’s Catalonië, Aragón en Navarra vermeld. Onnodige toeristische reizen naar de autonome regio’s Aragón, Catalonië en Navarra worden ontmoedigd vanwege het hoge aantal infecties en lokale corona-maatregelen.

Zoals in dit document (PDF) in het Engels vermeld staat kunnen personen die de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen en die binnen een periode van 14 dagen vóór binnenkomst in een risicogebied hebben doorgebracht, in quarantaine worden geplaatst onder de specifieke quarantaine verordeningen van de bevoegde federale staat (deelstaat / Land) en/of een test moeten laten doen.

Duitsland voegt zich daarmee in het rijtje van landen die reisbeperkingen hebben ingevoerd voor Spanje of delen en gebieden van Spanje. Dat geldt o.a. voor Nederland (o.a. Barcelona en randsteden, Segrià in Lerida en Figueres in Gerona), België (o.a. Huesca, Lerida, Aragón, Catalonië), Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Tunesië en Frankrijk (Catalonië).