Eerste positief op COVID geteste toerist in quarantaine in hotel op Mallorca

Eerste positief op COVID geteste toeristen in quarantaine in hotel op Mallorca
Beeld: Aankomst toeristen / 123rf

Eerste positief op COVID geteste toerist in quarantaine in hotel op Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regionale autoriteiten van de Balearen eilanden hebben de eerste toeristen geïsoleerd in een hotel dat door de gezondheidsautoriteiten is gehuurd om positief op COVID geteste toeristen en/of contactpersonen in quarantaine te plaatsen. Het gaat om 10 toeristen van wie inmiddels bekend is dat het om toeristen uit Spanje gaat, nationale toeristen dus.

De regionale gezondheidsautoriteiten van de Balearen hebben een apart gebouw van het Morlans Garden hotel in Peguera gehuurd om toeristen te huisvesten nadat deze positief op COVID zijn getest of de contactpersonen. Tot nu toe was dat nog niet nodig maar recent zijn er 10 toeristen overgeplaatst nadat bleek dat een van hen milde symptomen van het coronavirus heeft. De rest van de geïsoleerde toeristen zijn in contact geweest met de besmette persoon.

Zoals de protocollen aangeven moeten toeristen en contactpersonen geïsoleerd worden wanneer ze symptomen van het virus tonen of zij contact hebben gehad met iemand die positief is getest. Daarna zal er een PCR-test worden uitgevoerd die uiteindelijk bepaald of de positief op COVID geteste toeristen geïsoleerd worden in een andere locatie waar ze 14 dagen in quarantaine moeten verblijven.

Volgens de autoriteiten functioneren de gezondheidscontroles op de vliegvelden goed maar blijkbaar zijn er toch toeristen op Mallorca terecht gekomen die reeds het virus in hun lichaam hadden. De kans dat ze besmet zijn geraakt op Mallorca is klein vanwege de tijdsperiode. 

Op dit moment worden alleen passagiers van internationale vluchten gecontroleerd terwijl dat niet het geval is bij passagiers van nationale vluchten. In eerste instantie was niet bekend om welke nationaliteit het ging maar later bleek het om Spaanse toeristen te gaan. Een van hen is positief getest terwijl de rest uit voorzorg in quarantaine is geplaatst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.