skip to Main Content
Badplaats Lloret de Mar wil van het zuip en feest imago af

Badplaats Lloret de Mar wil van het zuip en feest imago af

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lloretdemar2aLLORET DE MAR – De badplaats Lloret de Mar aan de Costa Brava wil over vijf jaar haar imago compleet veranderd hebben van jongeren bestemming naar familie resort. Om dat te bereiken heeft de gemeente een “plan de campagne” opgezet waar gedurende vijf jaar een jaarlijks budget van 1,5 miljoen euro voor vrijgemaakt is. Het zuip en feest toerisme moet plaats gaan maken voor cultureel, familie en sport toerisme.

Veel Spaanse badplaatsen willen van het image af waarbij ze bekend staan als feestbestemming waar alles kan wat God verboden heeft. Badplaatsen als Magaluf op Mallorca, Salou aan de Costa Dorada en Lloret de Mar aan de Costa Brava staan bekend onder de Europese jeugd als party-places en daar willen sommige gemeentes iets aan gaan doen. De badplaats Salou is al enkele jaren bezig om de jeugd te weren uit de straten waarbij de gemeente liever families en sportievelingen willen aantrekken dan zuipende jongeren.

Goedkope imago

Nu wil ook feestparadijs Lloret de Mar dat voor elkaar gaan krijgen waarbij ze over vijf jaar af willen zijn van het goedkope imago. Lloret de Mar moet een culturele, familie en sport bestemming gaan worden en daar wil de gemeente miljoenen voor betalen. Jaarlijks komen er meer dan 1,2 miljoen buitenlandse toeristen naar Lloret de Mar en dat aantal wil men de komende jaren uiteraard niet zien dalen dus moeten de veranderingen met beleid gaan plaatsvinden.

Veranderingen

Om de badplaats te veranderen wil de gemeente enkele belangrijke veranderingen gaan invoeren waaronder het verbouwen van de “frente marítimo” oftewel de boulevard langs de kust. Dit moet een groot terras gaan worden waar families lekker kunnen genieten zonder dat er auto’s rijden en waar de bezoekers en bewoners hun voertuigen in een nieuwe ondergrondse parkeerplaats kunnen parkeren.

Naast het aanpassen van de boulevard door deze autovrij te maken wil de gemeente een wandelpad gaan aanleggen langs de kust, de zogenaamde “Camino de Ronda” waarbij het mogelijk moet zijn om lekker sportief van Lloret de Mar naar Blanes en Tossa de Mar te kunnen wandelen.

Ook wil de gemeente een soort van Rambla creëren die moet lopen vanaf het busstation naar het strand om zo een groot wandelgebied te maken. Daarbij is het essentieel dat er nieuwe routes voor de auto’s worden aangelegd om zo de druk van het verkeer weg te nemen in dit deel van de kustplaats.

Profiel van de toerist

Volgens de gemeente is het gemiddelde profiel van de toerist die Lloret de Mar in de zomer bezoekt een jonger persoon met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar (42,9% van de bezoekers van Lloret de Mar is jonger dan 25 jaar) waarbij men samen met man/vrouw of vriend/vriendin of vrienden met een georganiseerde reis naar de badplaats komt om te zonnen (70%) en feest te vieren (25%). De laatste jaren heeft men al enkele veranderingen doorgevoerd in Lloret de Mar waardoor het aantal families die deze badplaats als bestemming nemen met 10% is gestegen, aldus de gemeente – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken