skip to Main Content
Vondst van reuzeninktvis verrast strandgangers in Llanes in Asturië

Vondst van reuzeninktvis verrast strandgangers in Llanes in Asturië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIJÓN – Veel strandgangers op het strand van Playa de Sablón in de gemeente Llanes in Asturië wisten niet wat ze zagen. Op het strand was een exemplaar van een reuzeninktvis aangespoeld, niet iets wat men elke dag ziet. De reuzeninktvis werd als eerste gezien in het water maar spoelde even later aan op het strand. Met de tentakels helemaal uitgetrokken gaat het om een exemplaar van vijf meter lang.

De reuzeninktvis (in het Spaans calamar gigante) werd als eerste door enkele zwemmers in de zee gezien. Het beest was toen al dood en spoelde even later aan op het strand waar zich al snel veel nieuwsgierigen verzamelden om het “monster” te aanschouwen en foto’s te maken. Het komt wel vaker voor dat er dode beesten worden gevonden op een strand maar een exemplaar van een vijf meter lange reuzeninktvis is iets uitzonderlijks.

Terwijl de ene krant schrijft dat de dode inktvis werd gezien in de zee en later aanspoelde op het strand, schrijven andere kranten weer dat het de zwemmers waren die de reuzeninktvis naar het strand hadden getrokken. Eenmaal op het strand was het tijd om de politie te waarschuwen die meteen experts er op af stuurden want een exemplaar van zo’n grote inktvis vind men niet vaak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken