skip to Main Content
Amerikanen, Britten en Duitsers gewaarschuwd voor reizen naar Catalonië
123rf

Amerikanen, Britten en Duitsers gewaarschuwd voor reizen naar Catalonië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Amerikanen, Britten en Duitsers gewaarschuwd voor reizen naar Catalonië

123rf

BARCELONA – De regeringen van Donald Trump, Theresa May en Angela Merkel hebben op de websites van de ministeries van Buitenlandse Zaken waarschuwingen staan wat betreft het reizen naar Catalonië, aldus de website Expansión. Volgens de overheidsinstanties van de Verenigde Staten, Groot Brittannië en Duitsland kan het reizen naar Catalonië de komende maanden gevaarlijk zijn aangezien er veel problemen verwacht worden.

Een van de eerste overheidsinstanties die een waarschuwing gaf voor Catalonië was het Auswärtiges Amt van de Duitse overheid die begin deze week een melding plaatste onder de kop “Reise- und Sicherheitshinweise Spanien”.

Niet veel later plaatste ook het Foreign & Commonwealth Office van Groot Brittannië een aangepast reisadvies voor Catalonië (naast andere reisadviezen voor Madrid, balconing in de populaire badplaatsen en de dreiging van het terrorisme in Spanje).

Ook de Amerikaanse U.S. Embassy & Consulate in Spanje en Andorra heeft een waarschuwing geplaatst op de website die volgens de website Expansion recent is maar waarvan wij alleen een waarschuwing kunnen vinden van enkele weken geleden (misschien zoeken we verkeerd).

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voorlopig nog niets gemeld over mogelijke problemen in Catalonië. Op de website van Buitenlandse Zaken van de Belgische overheid wordt alleen algemeen melding gemaakt van het vermijden van manifestaties en het alert zijn. Maar dat heeft niet specifiek met Catalonië te maken.

Otoño caliente

De buitenlandse autoriteiten waarschuwen voor mogelijke spanningen, manifestaties en confrontaties op straat tijdens de “hete herfst” ofwel een “otoño caliente” in Catalonië.

Niet alleen vindt er op 11 september de meest beladen La Diada plaats van de laatste jaren, ook begint het proces wat betreft de rebellie (in de ogen van de Spaanse justitie) en ongehoorzaamheid van de in de gevangenis verblijvende voormalige politici.

Dan waarschuwt men ook nog voor mogelijke problemen op 1 oktober, de dag dat in 2017 het illegale referendum werd gehouden en er politiegeweld was op straat.

Ook zijn er de laatste weken steeds meer confrontaties tussen burgers op straat waarbij de Ministeries van Buitenlandse Zaken waarschuwen dat deze kunnen escaleren in geweld. Daarom schrijft men dat manifestaties en grote groepen mensen beter vermeden kunnen worden.

LET OP: Het plaatsen van reacties is niet mogelijk.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken