skip to Main Content
Echtpaar uit Zaragoza weigert adoptiekind vanwege gelogen leeftijd
20 Minutos

Echtpaar uit Zaragoza weigert adoptiekind vanwege gelogen leeftijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Echtpaar uit Zaragoza weigert adoptiekind vanwege gelogen leeftijd

20 Minutos

ZARAGOZA – Een echtpaar in de stad Zaragoza heeft een kind welke zij uit India hebben geadopteerd overhandigd aan de afdeling kinderzorg van de regionale overheid in Aragon omdat zij het meisje niet willen hebben. De reden van deze teruggave is dat de echte leeftijd van het meisje niet de beloofde 7 jaar is maar 13 jaar. Daar kwam het echtpaar onder andere achter omdat het meisje voor het eerst menstrueerde waarna een Spaanse arts de echte leeftijd constateerde.

Sinds 18 januari van dit jaar had het echtpaar in Zaragoza hun uit India geadopteerde dochter in huis maar vanwege de leeftijd hebben ze het kind aan de Servicio de Atención a la Infancia y Adolescencia van de regioregering Aragon gegeven. Het meisje bleek namelijk niet de beloofde leeftijd te hebben van 7 jaar, wat ook op alle documenten stond, maar ze bleek 6 jaar ouder te zijn en 13 jaar te hebben.

Meer informatie zoals de identiteit van de adoptieouders en het geadopteerde meisje wilde de regionale overheidsinstantie uiteraard niet geven aan de pers. Het is ook niet bekend wanneer men het meisje aan de instantie heeft overhandigd en wat er precies nu met haar gaat gebeuren.

Men onderzoekt nu wat de volgende stappen zijn. Een van die mogelijkheden is om het meisje, die reeds naar school ging in Zaragoza en al enkele maanden in Spanje woonde, terug te sturen naar India. Een andere mogelijkheid is dat er gezocht wordt naar een andere adoptiefamilie die wel een 13-jarig tienermeisje een beter leven wil geven.

Ook de ambassade van India is met deze zaak bezig waarbij een woordvoerder aangeeft dat het zeer betreurenswaardig is dat een Spaanse familie een kind in de steek laat omdat ze het niet eens zijn met de leeftijd.

De ambassade geeft echter ook toe dat de Spaanse familie bedrogen is wat betreft de echte leeftijd van het meisje. Volgens de Indiase ambassade werd de echte leeftijd in Spanje vastgesteld door een Spaanse arts maar staat er op de adoptiepapieren een andere jongere leeftijd die in India werd vastgesteld.

Volgens diverse Spaanse kranten is het echter niet de eerste keer dat een bepaald adoptie agentschap in India te maken heeft gehad met leeftijd-fraude wat betreft adoptie kinderen. Er blijken meerdere problemen te zijn waarbij er ook rechtszaken van diverse bedrogen ouders tegen het agentschap lopen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Nie;t netjes maar . Als je op voorhand een vraag steld aan dat buro omwille van de kosten kost heel veel geld en weet waar je aan begint veel mensen krijgen een onhandelbaar kind en in mijn omgeving juist hetzelfde . india heb in china hetzelfde verhaal ,,,, een maand daarblijven nadien bleek de leeftijd niet te kloppen en een envelope onder tafel voor de rechtbank. ben het afgetrapt . ER KOMEN ONVERWACHT SOMS KOSTEN KINDEREN IN BELGIE HEBBEN OOK NOOD

 2. Ik vind het begrijpelijk dat de adoptieouders zich besodemieterd voelden, maar om dat meisje dan naar de Servicio de Aténcion a la Infancia te brengen……..?
  Het is te hopen dat een ander gezin haar met open armen wil ontvangen, dat arme kind heeft al genoeg ellende moeten doorstaan.

 3. Bah…Deze mensen mogen geen kind meer adopteren als het aan mij ligt….sinds januari was het meisje al bij hun in huis…

  1. wat dacht je dan, misschien een rare vergelijking , maar als je denkt een nieuwe auto te kopen en deze blijkt al een jaar oud te zijn, ¿wat doe je dan?

   1. Betty, een meisje dat je al 7 maanden in huis hebt en verzorgd, vergelijken met een auto??? Waar zit je bestand?? Je bent van hetzelfde slag als die “”adoptieouders””
    BAH !!!!

    1. misschien kan kijk ik niet door een rose bril maar zie het als oplichting, en voor het ene sta je het toe en het ander ben je ineens niet wijs? kom toch , en als je niet het verschil van een voorbeeld kan vergelijken met realiteit DAN begrijp je het niet, slim hoor

     1. Wat een appels met peren vergelijking is dit Betty. Ja dat er een leeftijdsfout gemaakt is in India oké, maar deze mensen hebben dit meisje al sedert januari in huis en ik mag toch aannemen dat zij van dit kind zijn gaan houden. Maar nu ineens blijkt dat ze geen 7 jaar maar 13 jaar oud is dan moet ze de deur maar uit. Weet je hoe ik deze mensen noem egoïstische onrespectloze figuren die het geen eens waard zijn om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Want dat is waar het om gaat bij dit soort mensen. Die adopteren niet uit hun hart niet met liefde, nee ze willen alleen een kind en meer niet.

  2. Helemaal met je eens Sabine! Zelfs een hond doe je niet weg! En de vergelijking met een auto, is nog vreemder. Je hebt een kinderwens of niet , lijkt mij. Bah..enge mensen heb je toch!

 4. Ik vraag me soms wel af zijn die mensen wel bekwaam, ik heb in België alles geprobeerd om adoptie te doen, het gaat er toch om om een kind gelukkig te maken wat speelt dan die leeftijd ertoe, of het nu ouder is of jonger of gehandicapt je hebt ergens een kinderwens die kan vervult worden, natuurlijk als ze ouder zijn zijn ze meer zelfstandiger en heb je er minder werk bij, maar je hebt in ruil iemand die al volwassener praat en dat is toch ook iets wat telt

  1. hoor je jezelf wel praten wat je zegt, je gaat ervan uit dat je een kind krijgt van een bepaalde leeftijd- wat je ook heb geeist- en nu is het niet wat het blijkt te zijn, nou ik zou ook pissig zijn. maar dat de gezins samenstelling verandert baat je niet.
   En uitspraak ambassade is net zo bajes achtig , achja, de WESTERLINGEN doen het verkeerd en aan de andere kant mag alles gebeuren uit naam van……..

   1. Het gaat er in vele gevallen helemaal niet om een kind gelukkig te maken, het gaat er om de kinderwens in vervulling te doen gaan en daartoe zijn sommige ouderparen tot de gekste trapatsen bereid. Over egoïsme gesproken.

    1. Daar heb je helemaal gelijk in Fran Carlos, over het kind zelf en wat de afwijzing met haar doet, is blijkbaar niet van belang voor diverse mensen.

   2. Lieve Betty,
    Ik denk dat je geen Betty heet, maar Bert of zoiets. Geen vrouw zou hierop namelijk zo reageren! Het is jammer dat je duidelijk bij het crapuul hoort, want ook ik ben voor strikte immigratiebeperking. Maar met gevoelloze schreeuwers als jij wordt Europa juist onleefbaar. NIet met fascisme.

    1. misschien kan kijk ik niet door een rose bril maar zie het als oplichting, en voor het ene sta je het toe en het ander ben je ineens niet wijs? kom toch , en als je niet het verschil van een voorbeeld kan vergelijken met realiteit DAN begrijp je het niet, slim hoor

     1. Betty, Betty toch. Kijk nu eens in de spiegels en zeg nu alles is tegen jezelf wat je allemaal hebt opgeschreven.
      Je zou je toch je ogen uit je kop schamen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken