Search
menu
Search

Grote woningfraude ontdekt op Mallorca: zes arrestaties en 200 slachtoffers

Oeps ... foto ontbreekt!

Grote woningfraude ontdekt op Mallorca: zes arrestaties en 200 slachtoffers

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De Guardia Civil heeft woensdag zes personen aangehouden die verdacht worden van een van de grootste woningfraudes van de afgelopen jaren op de Balearen. Volgens de kranten zijn er tenminste 200 potentiële woningkopers slachtoffer geworden van deze fraude waarmee de bende tussen de 4 en 7 miljoen euro heeft verdiend.

Volgens de krant Diario de Mallorca werd er fraude gepleegd met woningen die nog op papier stonden en al verkocht werden voordat er maar een steen werd gelegd. Het gaat om woningprojecten in de gemeenten Palma, Pòrtol, Llucmajor en Santa Ponça die nooit gebouwd zijn.

Voor de kopers ging het om een koopje of een bijzondere gelegenheid waarbij ze de woningen vanaf de bouwtekeningen al konden kopen. Daarom waren ze goedkoper dan normaal maar wat als een droom werd verkocht bleek voor tenminste 200 slachtoffers een nachtmerrie.

In sommige gevallen hadden slachtoffers van deze fraude al meer dan 200.000 euro aanbetaald terwijl anderen kleinere bedragen tussen de 10.000 en 90.000 euro aanbetaalden. In totaal meent de Guardia Civil dat de bende tussen de 4 en 7 miljoen euro heeft verdiend met deze woningfraude.

De politieactie kreeg de naam “Operación Lloriguera” en richtte zich met name op het makelaarskantoor Mallorca Investmenst, gelegen aan de Avenida Joan Miro 278 in Cala Major met als eigenaar de Italiaan Michele P. die werd aangehouden. Bij het doorzoeken van dit makelaarskantoor werd ook de tekkel “Coco” gebruikt die voor de politie duizenden euro’s wist te vinden.

Naast de eigenaar van deze makelaar werden er nog vijf anderen aangehouden vanwege hun vermeende betrokkenheid bij deze woningfraude. De hoofdverdachte, de 46-jarige uit Calella (Barcelona) komende Carlos G.R. werd echter niet aangehouden en de politie vermoedt dat hij gevlucht is naar Colombia.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?