skip to Main Content
Regering Spanje wil loonbelasting voor hoge lonen verhogen
Freepik

Regering Spanje wil loonbelasting voor hoge lonen verhogen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje wil loonbelasting voor hoge lonen verhogen

Freepik

MADRID – De Spaanse regering is van plan om de loonbelasting (IRPF) voor diegene die meer dan 150.000 euro per jaar verdient te verhogen. De verhoging is slechts 2,1% maar zal de Spaanse staatskas wel meer dan 400 miljoen euro gaan opleveren. Volgens de berekeningen zouden er 90.788 Spanjaarden meer gaan betalen.

De regering-Sánchez wil de impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas (IRPF) gaan verhogen om zo meer geld op te halen. Dat wil de regering niet doen voor alle Spanjaarden maar alleen voor diegene die per jaar meer dan 150.000 euro verdient. De IRPF zal met 2,1% omhoog gaan voor de veelverdieners wat gemiddeld 4.400 euro per jaar meer zal zijn.

Slechts 0,46% van alle belastingbetalers zal meer gaan betalen met deze IRPF verhoging wat neerkomt op 90.788 belastingbetalers. Personen die in Spanje meer verdienen dan 60.000 euro betalen 45% IRPF wat dus verhoogd gaat worden voor diegene die meer verdienen dan 150.000 euro per jaar.

De politieke partij Podemos had liever gezien dat de loonbelasting verhoogd wordt voor diegene die meer dan 120.000 euro verdient in plaats van het het voorstel van de PSOE wat 150.000 euro is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Beste Pedro. Zullen we maar eerst eens een mandaat aan de kiezer gaan vragen, voordat je weer begint met stelen? Wel zo netjes, vind je niet?

  1. Wat een belachelijke maatregel, dat is toch geen structurele oplossing ? Wat is nou 400 miljoen EURO voor zo’n groot land ? Daarbij wordt nog vergeten dat personen met dergelijke salarissen dag en nacht werken om er voor te zorgen dat de chiringuito blijft draaien maar er heus niet wakker van liggen om iets meer IRPF te betalen.
   Hopelijk besteedt Sánchez die 400 miljoen aan het installeren van gaarkeukens voor zijn kiezers, want die krijgen de komende jaren onder zijn beleid de misère-rekening gepresenteerd.

 2. Ach ja, socialisten heh.
  Pak de rijken aan want ze moeten meer delen met de minder rijken en uiteindelijk kunnen de rijken wel de juiste mensen inhuren en verplaatsen dan hun inkomen en vermogen op een legale wijze naar een ander land en dan heb je dus helemaal geen extra 400 miljoen maar loop je in de min…..zo dom gedacht dit, korte termijn politiek

  1. Welk ander land? Want dat geef je niet aan kun je ook niet want er is niet echt een ander land. En de rijken aanpakken hadden ze al veel eerder mogen doen. 400 miljoen is niet veel maar alle beetjes helpen. De PP had het echt niet beter gedaan, die had de armen weer aangepakt waardoor de economie nog verder in het dal was gevallen. Sinds de PP weg is ziet ik nu ineens weer bedrijfjes starten wat nooit gebeurde toen de PP aan de macht was, er lijkt dus een stuk meer vertrouwen te zijn.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken