70 procent volledig gevaccineerde inwoners Spanje nadert

70 procent volledig gevaccineerde inwoners Spanje nadert
Beeld: 123rf

70 procent volledig gevaccineerde inwoners Spanje nadert

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Zoals we eerder al schreven heeft men in Spanje de belofte van de Spaanse premier Pedro Sánchez om op 18 augustus 70 procent van de Spaanse bevolking volledig gevaccineerd te hebben niet gehaald. Maar de vaccinatiecampagne gaat ondanks de vakantieperiode in het land gewoon door en inmiddels is men op het punt bereikt dat 69,1 procent van de Spaanse bevolking volledig gevaccineerd is en 76,6 procent gedeeltelijk gevaccineerd is.

Op het moment van schrijven (dinsdag 31 augustus) zijn er in Spanje van de ruim 47.450.795 inwoners nu 32.811.664 inwoners volledig gevaccineerd met twee prikken in het geval van het Pfizer-, Moderna- of AstraZeneca-vaccin of een prik in het geval van het Janssen-vaccin. Dat is 69,1 procent van het totaal aantal inwoners van Spanje.

Naast de volledig gevaccineerden zijn er ook 36.346.563 gedeeltelijk gevaccineerden met tenminste één prik in het geval van het Pfizer-, Moderna- of AstraZeneca-vaccin. Dat is 76,6 procent van het totaal aantal inwoners van Spanje.

In totaal zijn er in Spanje op dit moment 65.444.891 prikken geplaatst terwijl het land 71.876.842 corona-vaccins van de verschillende fabrikanten heeft ontvangen. De gegevens spreken over 45.871.774 geplaatst Pfizer-vaccins, 7.912.833 Moderna-vaccins, 9.727.799 AstraZeneca-vaccins en 1.932.485 Janssen-vaccins.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.