September begint met hevige regenval in grote delen van Spanje

September begint met hevige regenval in grote delen van Spanje
Beeld: 123rf

September begint met hevige regenval in grote delen van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als de voorspellingen van de weerspecialisten van o.a. de Spaanse weerdienst AEMET kloppen dan zullen grote delen van Spanje te maken krijgen met regen, wind en lagere temperaturen. De autonome regio’s Aragón, Navarra, Castilië en León, Castilla-La Mancha en de Madrid regio zullen de grootste veranderingen zien de komende dagen met lokaal zeer intense regenval en mogelijk hagel.

De eerste ‘gota fría’ van september 2021 komt eraan. Hoewel er de afgelopen dagen al sterke stormen met hevige regenval zijn geregistreerd in het oosten van het land, zal vanaf woensdag 1 september een periode van algemene instabiliteit als gevolg van een ‘gota fría’ of ‘geïsoleerde depressie op hoog niveau’ (depresión aislada en niveles altos of DANA ) beginnen. De stormen zullen vrijwel het hele Spaanse vasteland en de Balearen eilanden treffen.  De Canarische Eilanden is de enige regio die volledig buiten deze meteorologische situatie valt.

Een deel van de autonome regio Andalusië zal niet te maken  krijgen met regen of storm maar de provincies Córdoba en Jaén, evenals het binnenland van de provincies Granada en Almería hebben de grootste kans op stormen. Er worden ook zware stormen voorspelt in het noorden en westen van de Murcia regio waar grote hoeveelheden water worden verwacht.

Ook de Balearen eilanden krijgen te maken met de gevolgen van de DANA maar pas vanaf donderdagmiddag, met name op Mallorca en in mindere mate op de overige eilanden.

Het is de Madrid regio en delen van Castilië en León, Castilla-La Mancha, Aragón en Navarra die te maken krijgen met veel regen en zelfs kans op hagel waarbij er drie keer meer dan normaal aan neerslag verwacht wordt. 

In de Valencia regio is het met name het noorden van de provincie Alicante waar de meeste neerslag verwacht wordt. De regionale weerdienst waarschuwt de inwoners van dit gebied voor de hevige regenval met mogelijk ook hagel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.