Search
menu
Search

Blindengeleidehond overleden na vlucht voor vuurwerk dorpsfeest in Granada

Blindengeleidehond overleden na vlucht voor vuurwerk dorpsfeest in Granada
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Blindengeleidehond overleden na vlucht voor vuurwerk dorpsfeest in Granada

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – In de gemeente Monachil in de provincie Granada is een hond overleden nadat deze uit paniek vluchtte en in een ravijn terecht viel. De hond sloeg op de vlucht toen in de gemeente het dorpsfeest eindigde met een groot vuurwerkspektakel. Het trieste van dit verhaal is dat het om een blindengeleidehond gaat van een inwoner van het dorp.

De 8-jarige labrador in kwestie is Rubio die al sinds 2016 als blindengeleidehond de nu 70-jarige Juan Navarro helpt veilig over straat te lopen. Maar Rubio had altijd een probleem en dat was dat hij nerveus werd bij vuurwerk. Die nervositeit heeft het afgelopen weekend uiteindelijk tot zijn dood geleid toen hij voor het vuurwerk van het dorpsfeest vluchtte.

Tegen het einde van het dorpsfeest in Monachil begonnen personen zondagochtend knalvuurwerk af te steken op straat. Rubio vluchtte in paniek uit huis waarna Juan de lokale politie belde die inwoners van het dorp optrommelde voor een zoektocht. Diverse dorpsbewoners gingen daarna op zoek naar de labrador. Helaas werd Rubio uren later levenloos gevonden op de bodem van een ravijn waar hij in zijn paniekaanval waarschijnlijk in is gevallen.

Juan is uiteraard kapot van de dood van zijn huisgenoot en trouwe vriend en is nu afhankelijk van anderen om door het dorp te kunnen lopen. Hij zal bij de ONCE stichting opnieuw een hond moeten aanvragen, een langdurig proces van vier tot vijf maanden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?