skip to Main Content
Bankovervaller pleegt zelfmoord na vrijlating gijzelaars en verwondt een agent in Asturië

Bankovervaller pleegt zelfmoord na vrijlating gijzelaars en verwondt een agent in Asturië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – Twee bankovervallers hebben voor aardig wat paniek gezorgd in de gemeente Cangas de Onís waar het tweetal bewapend een overval wilde plegen op een bank. Gedurende enkele uren waren er kritische momenten waarbij een overvaller gearresteerd kon worden door de aanwezige agenten van de Guardia Civil, een agent gewond raakte aan zijn arm toen er op hem werd geschoten en de andere overvaller na de vrijlating van drie gijzelaars zelfmoord pleegde in de bank.

De daders zijn twee mannen die geboren zijn in de provincie Burgos, te weten de 43-jarige J.M.S.V die uit de bank vluchtte en gearresteerd werd en de 60-jarige J.C.S.G die geruime tijd met drie gijzelaars achterbleef in de bank, deze na diverse angstige uren vrijliet en daarna zelfmoord pleegde.

De overval gebeurde iets na 9 uur dinsdagmorgen in een filiaal van de Liberbank in de gemeente Cangas de Onís in de deelstaat Asturië. Een vrouw die net na negenen de bank binnenliep kwam oog in oog te staan met de overvallers en gijzelaars waarna ze wegrende en via 112 de politie waarschuwde. Het duurde niet lang of de straat was bezaaid met agenten in burger en uniform die met zwaar geschut naar de bank waren gekomen.

Volgens getuigen liep een van de overvallers later de bank uit en begon hij te schieten in de richting van de aanwezige agenten waarbij een Guardia Civil agent in zijn arm werd geraakt. Na een uitwisseling van schoten konden de agenten deze overvaller arresteren terwijl de andere overvaller nog steeds in de bank was en drie gijzelaars bij zich had.

Na een moeilijke en langdurige onderhandeling met de politie liet de overvaller na diverse uren de gijzelaars vrij die werden opgevangen door de politie en ambulancepersoneel waarna de 60-jarige gijzelaar zichzelf in het hoofd schoot en nog voordat de politie hem kon arresteren overleed.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by