skip to Main Content
Adopties van zwarte katten stilgezet rondom Halloween om rituelen te voorkomen
Pixabay

Adopties van zwarte katten stilgezet rondom Halloween om rituelen te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Adopties van zwarte katten stilgezet rondom Halloween om rituelen te voorkomen

Pixabay

BARCELONA – Diverse asiels en dierenopvangcentra in Barcelona en op andere plaatsen in Spanje zullen deze dagen geen zwarte katten in adoptie geven vanwege de angst om rituelen vanwege Halloween en Allerheiligen op 31 oktober en 1 november. De katten opvangcentra en asiels hebben regelmatig rond deze data te maken met verzoeken om zwarte katten maar hebben daar geen vertrouwen in.

Normaal gesproken worden zwarte katten het minst geadopteerd vanwege het bijgeloof maar rond specifieke data zoals Halloween en Allerheiligen krijgen dierenasiels en opvangcentra vaak te maken met verzoeken om zwarte katten. Deze worden volgens de geruchten soms gebruikt bij diverse rituelen rond deze data en dat willen de dierenbeschermers voorkomen.

In Barcelona zijn diverse opvangcentra zoals Jardinet dels Gats in de wijk Raval en de door de Nederlandse Yolanda van Amersfoort gerunde Gats de Grácia in de gelijknamige wijk van Barcelona die geen zwarte katten in adoptie geven uit angst voor rituelen. Van Amersfoort is al 20 jaar bezig met katten in Barcelona en heeft al van alles gehoord maar zelf nog niet gezien.

Terwijl de asiels en opvangcentra van katten geen zwarte exemplaren in adoptie geven roepen ze op de sociale media ook op om zwarte katten binnen te houden rond deze dagen omdat deze van straat gehaald kunnen worden om ze daarna te gebruiken bij rituelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Je vindt in ieder land, zonder uitzondering, dierenhaters en dierenliefhebbers.
  Natuurlijk is het ene land meer dierenvriendelijk dan het andere. Opleiding in scholen zou een must zijn en al veel verbeteren want zij zijn de toekomst en kunnen veel veranderen.
  Maar vind het goed dat er maatregelen getroffen werden, want je weet maar nooit
  ( beter voorzien dan genezen ! )

  1. Nou nou, sorry hoor, maar ik denk dat het aantal mensen dat echt zwarte katten gebruikt c.q. misbruikt in Spanje echt niet zo heel groot is. Niet zo groot dat je maar weer even alle Spanjaarden over 1 kam kan scheren, lekker makkelijk altijd.
   Voor veel Spanjaarden is Halloween nog helemaal niets namelijk, al komt het meer en meer op en gaan kinderen verkleed snoep halen en organiseren mensen feesten net als in de USA en in andere landen, zonder daar dieren bij te mishandelen.
   Dus AUB, niet zo´n reactie neer zetten over een heel volk als er een paar zijn die rituelen doen.
   Er zijn landen waar ze dagelijks katten en honden eten, wellicht kunt u daar iets aan doen??

  2. Anneke, weet jij waar jij over praat? Jij doet net of er in Nederland/België de katten zo veilig zijn.
   In Spanje zijn de mensen niet bekend met voodoo. Dat is wordt vooral door Afrikanen, Surinamers enz gedaan. Jij kun pas praten als jij weet hoe in het echt gaat; zo te zien heb je echt geen idee. Dan is veel beter dat jij je mond dicht houdt om te voorkomen dat jij uit je nek kletst.
   Informeer daarover bij mensen van de dierenambulantie en dierenartsen. Die kunnen jou precies vertellen hoe “diervriendelijk” Nederlanders/ Belgen zijn. Gelukkig niet allemaal.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken