Spanje is Europa’s grootste pompoenen producent

Pixabay
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de recente gegevens van Eurostat is Spanje Europa’s grootste pompoenenkwekerij. Pompoenen of “calabazas” worden niet alleen om te eten gebruikt maar ook om de spookachtige lantaarns te maken met Halloween. In 2017 was ongeveer 24.000 hectare in de Europese Unie (EU) gewijd aan de teelt van pompoenen. De EU-lidstaat die in 2017 de meeste “calabasas” kweekte was Spanje met 115.100 ton.

Weliswaar worden volgens de gegevens van Eurostat in Turkije met 131.000 ton meer pompoenen gekweekt maar Europa’s grootste producent is Spanje met 115.100 ton pompoenen. Eurostat brengt deze gegevens naar buiten op de dag dat het Halloween is.

Op de tweede plaats binnen Europa staat Frankrijk met 96.000 ton en daarna Duitsland met 93.000 ton, Portugal met 74.790 ton en Polen op de vijfde plaats met 74.650 ton. Nederland produceerde in 2017 nog 14.850 ton pompoenen en België 10.200 ton.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.