skip to Main Content
Spanje is Europa’s grootste pompoenen producent
Pixabay

Spanje is Europa’s grootste pompoenen producent

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje is Europa’s grootste pompoenen producent

Pixabay

MADRID – Volgens de recente gegevens van Eurostat is Spanje Europa’s grootste pompoenenkwekerij. Pompoenen of “calabazas” worden niet alleen om te eten gebruikt maar ook om de spookachtige lantaarns te maken met Halloween. In 2017 was ongeveer 24.000 hectare in de Europese Unie (EU) gewijd aan de teelt van pompoenen. De EU-lidstaat die in 2017 de meeste “calabasas” kweekte was Spanje met 115.100 ton.

Weliswaar worden volgens de gegevens van Eurostat in Turkije met 131.000 ton meer pompoenen gekweekt maar Europa’s grootste producent is Spanje met 115.100 ton pompoenen. Eurostat brengt deze gegevens naar buiten op de dag dat het Halloween is.

Op de tweede plaats binnen Europa staat Frankrijk met 96.000 ton en daarna Duitsland met 93.000 ton, Portugal met 74.790 ton en Polen op de vijfde plaats met 74.650 ton. Nederland produceerde in 2017 nog 14.850 ton pompoenen en België 10.200 ton.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken