Zogenaamde “narcolanchas” of go-fast boten per wet verboden in Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Zogenaamde “narcolanchas” of go-fast boten per wet verboden in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft door middel van een Koninklijk besluit de zogenaamde “narcolanchas” ofwel go-fast boten per direct per wet verboden in Spanje. Het gaat om veelal rubberen boten die met hoge snelheid kunnen varen en die veel gebruikt worden tussen Marokko en Spanje om drugs te smokkelen. De laatste tijd worden deze extra snelle boten echter ook gebruikt om mensen te smokkelen en migranten van Afrika naar Europa te brengen.

Er was in Spanje al een wetsvoorstel in behandeling over het verbieden van deze extra snelle boten maar vanwege de urgentie heeft de ministerraad besloten niet te wachten en door middel van een Koninklijk wetsbesluit een verbod uit te geven op de go-fast boten.

De laatste maanden heeft de politie haar handen vol met het opsporen, achtervolgen en aanhouden van drugssmokkelaars die met extra snelle boten pakketten met drugs naar de Spaanse stranden in Andalusië brengen. Het gaat om zogenaamde “narcolanchas” ofwel go-fast boten waarmee men drugs vervoert tussen Afrika en Europa.

De laatste maanden heeft de politie echter gemerkt dat deze extra snelle boten ook gebruikt worden om migranten van Marokko naar Spanje te brengen. Normaal doen migranten dit in normale boten waar soms honderden mensen tegelijk de gevaarlijke oversteek maken maar de drugsbaronnen gebruiken nu ook hun extra snelle boiten om mensen te smokkelen.

Vanwege de urgentie wilde de Spaanse regering niet wachten op de uitslag van een parlementair debat en besloot men over te gaan op een Koninklijk besluit om per wet de go-fast boten te verbieden in Spanje. Dit geeft de politie en douane meer mogelijkheden om boten in beslag te nemen omdat ze dus vanaf nu verboden zijn in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.