Zogenaamde “narcolanchas” of go-fast boten per wet verboden in Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse regering heeft door middel van een Koninklijk besluit de zogenaamde “narcolanchas” ofwel go-fast boten per direct per wet verboden in Spanje. Het gaat om veelal rubberen boten die met hoge snelheid kunnen varen en die veel gebruikt worden tussen Marokko en Spanje om drugs te smokkelen. De laatste tijd worden deze extra snelle boten echter ook gebruikt om mensen te smokkelen en migranten van Afrika naar Europa te brengen.

Er was in Spanje al een wetsvoorstel in behandeling over het verbieden van deze extra snelle boten maar vanwege de urgentie heeft de ministerraad besloten niet te wachten en door middel van een Koninklijk wetsbesluit een verbod uit te geven op de go-fast boten.

De laatste maanden heeft de politie haar handen vol met het opsporen, achtervolgen en aanhouden van drugssmokkelaars die met extra snelle boten pakketten met drugs naar de Spaanse stranden in Andalusië brengen. Het gaat om zogenaamde “narcolanchas” ofwel go-fast boten waarmee men drugs vervoert tussen Afrika en Europa.

De laatste maanden heeft de politie echter gemerkt dat deze extra snelle boten ook gebruikt worden om migranten van Marokko naar Spanje te brengen. Normaal doen migranten dit in normale boten waar soms honderden mensen tegelijk de gevaarlijke oversteek maken maar de drugsbaronnen gebruiken nu ook hun extra snelle boiten om mensen te smokkelen.

Vanwege de urgentie wilde de Spaanse regering niet wachten op de uitslag van een parlementair debat en besloot men over te gaan op een Koninklijk besluit om per wet de go-fast boten te verbieden in Spanje. Dit geeft de politie en douane meer mogelijkheden om boten in beslag te nemen omdat ze dus vanaf nu verboden zijn in Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

7
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Fran Carlos

Per wet of Koninklijk Besluit verbieden van deze maffia mensenhandel heeft geen enkele zin. Honderden advocaten staan op de vaste wal klaar om de zogenaamde vluchtelingen via jarenlange processen voor asiel aan land te houden en miljarden te verslinden. Er is maar éen afdoende remedie: de Spaanse marine torpedeert die rubberboten direct buiten de kust van Afrika en houdt de quasi hulpverlenersschepen ver van de plaats. . Dan is de lol snel voorbij voor de uitvreters.

Rudy R.

Fran, ga jij dan het machinegeweer bedienen? Mensen die anderen afschieten noemen we moordenaars en sluiten we op. Wat een onzin kraam je toch uit. Het verbieden van die boten helpt wel degelijk want je kan er nu gewoon beslag op leggen als ze in de haven liggen. Want je denkt toch niet dat die boten en/of smokkelaars 24/7 heen en weer varen? Ook de smokkelaars moeten slapen, de boten moeten worden onderhouden en van brandstof worden voorzien. En ze varen zo ie zo al niet overdag. Dus gedurende al die tijd liggen ze ergens in een jachthaven, of in… Lees verder »

Wizza

Ja, ja je voelt het al aankomen, de criminelen trillen van angst… Want ook drugs en mensen smokkelen is verboden en dat doen ze daarom niet meer. En varkens kunnen vliegen!

maclaren0@gmail.com

Dat ze zelf niet zo’n snelle boot hebben verbieden ze dit maar voor een ander sukkels zijn het

Evert

Wat is de technische omschrijving van zo´n snelle (smokkel) boot? Het zal toch niet zo zijn dat nu elke snelvarende boot of RIB in beslag genomen kan worden? Dan zullen de jachthavens aardig leeg raken.

Rudy R.

Smokkelboten herken je zo. Wat jij een snelle rib of speedboot vindt daar lachen de smokkelaars om. Die jongens hebben 4 of 6 keer 200, 300Pk aan de kont hangen. De enigste boten die dat ook hebben en die legaal worden gebruikt zijn die raceboten. Maar die zijn allemaal in handen van bekend personen of bedrijven en geregistreerd etc. Die smokkelboten zijn verder ook helemaal niet luxe, niet handig om mee te varen dus de gemiddelde jacht of speedboot liefhebber koopt zo’n ding niet. Ze zijn ook nog eens duur en ze jagen er zo duizend euro benzine doorheen op… Lees verder »

Jean-Paul Halsberghe

Goed nieuws!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.