Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven

Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven
Beeld: Pixabay

VALLADOLID – De regionale regering van de autonome regio Castilië en Léon heeft toestemming gegeven om op gecontroleerde wijze 339 in het wild levende wolven te doden. Uiteraard zijn milieugroeperingen en dierenactivisten absoluut niet blij met deze nieuwe regelgeving. Maar ook het toerisme is niet blij want het observeren van wolven levert meer geld op dan dat er financiële schade is door aanvallen van wolven op dieren.

Gedurende de komende drie jachtseizoenen tot het jaar 2022 is het in de regio Castilië en León toegestaan dat jagers 339 wolven doden. Dat mag dan alleen gebeuren op gecontroleerde wijze en ten noorden van de Duero rivier waar volgens de autoriteiten 128 roedels of ‘manadas’ leven.

Ook het Wereld Natuur Fonds begrijpt de beslissing van de Junta de Castilla y León niet want er zal nu op wolven gejaagd gaan worden in gebieden waar de inwoners over het algemeen geen problemen hebben met de in de natuur levende ‘lobos’ en waar deze zelfs een belangrijke bron van inkomst zijn in het toerisme. Jaarlijks komen er duizenden mensen naar delen van Castilië en León om naar wolven te kijken en/of fotograferen.

Actuele cijfers over het aantal in Castilië en León levende wolven zijn moeilijk te vinden en de laatste echte telling vond alweer plaats in 2012-2013. Toen werden er 179 roedels (manadas) geteld met een totaal van 1.600 wolven (lobos), een stijging van 20% ten opzichte van de vorige telling. Het merendeel van de in Castilla y León levende wolven is te vinden ten noorden van de Duero rivier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

15
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Jules Vismale

Ondertussen lijken wilde zwijnen in Spanje, waar wolven ook op jagen, veel meer schade te veroorzaken dan de wolven! Zodra de laatsten daar verdwijnen lopen ze in Castilië en Léon het risico dat ze daar geen toeristen meer ontvangen omdat je aan levende wolven financieel meer hebt dan aan dode wolven! Menselijke jagers zijn bovendien zonder geweren en vallen in de natuur totaal niets!

Anoniem

Waarom wordt er geen sterilisatie plan ingezet zodat je een gezonde wolven populatie kan hand haven in die streek??
Waarom kies men voor deze middeleeuwse methode en niet dier vriendelijk?????

Rita

Steriliseren is uitroeien van de wolken, daarom niet zo een goede idee.

Arie.

Kunnen weer veel rijkere zielige mensen met een tekort lontje die zich jager noemen en eigenlijk geen jager zijn, maar plezierjager, hun hart weer ophalen. Misschien heeft de dierenwereld geluk en zijn er weer een paar, die elkaar overhoop schieten.

Rien

Hopelijk hebben er veel
een bril van Hans Anders.Dan hebben de wolven hooguit last van het geluid.

Anoniem

Er staat toch niet dat ze ALLE wolven gaan afschieten ! Wildbeheer is noodzakelijk. Wolven hebben hier geen natuurlijke vijanden. Net zoals in het prachtig filmpje , “How wolves change rivers” , hierboven gepost, duidelijk wordt dat er teveel rendieren waren. Wolven doen daar prachtig werk, beter zelfs dan jagers, die het gedrag van de rendieren niet gaan beïnvloeden.

Wizza

Deze idioten die de vergunning hebben gegeven zouden deze video eens moeten bekijken:

Freek

Mooi filmpje, wolven zijn prachtdieren.

Wizza

Deze idioten die de vergunning hebben gegeven zouden deze video eens moeten bekijken:

Ramon

Volgens mij werkt het toch niet. Een lege plek wordt weer ingenomen door een andere wolf en de teefjes gaan grotere worpen krijgen. Oftewel het stabiliseert zich.

luc.sevenhans@skynet.be

Het schelden en beledigen kan weer beginnen…Worstjes komen uit winkel en niet van varkens die nog steeds onder bedenkelijke manier gedood worden. En hamburgers komen van Mac Donald en niet van dode koeien. Wel vreemd dat ik in het artikel niet kan vinden wat de reden is voor de bejaging! Wellicht vergeten of bewust ?

Vickie

Wat een kortzichtige reactie en de bekende appels en peren! En voor uw informatie, er zijn mensen die geen vlees eten, maar daar was u wellicht nog niet achter!

Lucia

Waardeloos en “gecontroleerd” kun je vergeten….

Eddy

De gestoorden die zich jager in plaats van NUL noemen zullen weer lachen

emma c.

Ja hoor, The Little Dick Club strikes again. Losers

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.