Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven

Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven
Beeld: Pixabay

Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – De regionale regering van de autonome regio Castilië en Léon heeft toestemming gegeven om op gecontroleerde wijze 339 in het wild levende wolven te doden. Uiteraard zijn milieugroeperingen en dierenactivisten absoluut niet blij met deze nieuwe regelgeving. Maar ook het toerisme is niet blij want het observeren van wolven levert meer geld op dan dat er financiële schade is door aanvallen van wolven op dieren.

Gedurende de komende drie jachtseizoenen tot het jaar 2022 is het in de regio Castilië en León toegestaan dat jagers 339 wolven doden. Dat mag dan alleen gebeuren op gecontroleerde wijze en ten noorden van de Duero rivier waar volgens de autoriteiten 128 roedels of ‘manadas’ leven.

Ook het Wereld Natuur Fonds begrijpt de beslissing van de Junta de Castilla y León niet want er zal nu op wolven gejaagd gaan worden in gebieden waar de inwoners over het algemeen geen problemen hebben met de in de natuur levende ‘lobos’ en waar deze zelfs een belangrijke bron van inkomst zijn in het toerisme. Jaarlijks komen er duizenden mensen naar delen van Castilië en León om naar wolven te kijken en/of fotograferen.

Actuele cijfers over het aantal in Castilië en León levende wolven zijn moeilijk te vinden en de laatste echte telling vond alweer plaats in 2012-2013. Toen werden er 179 roedels (manadas) geteld met een totaal van 1.600 wolven (lobos), een stijging van 20% ten opzichte van de vorige telling. Het merendeel van de in Castilla y León levende wolven is te vinden ten noorden van de Duero rivier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.