Search
menu
Search

Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven

Oeps ... foto ontbreekt!

Castilië en León regio opent jacht op 340 wolven

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALLADOLID – De regionale regering van de autonome regio Castilië en Léon heeft toestemming gegeven om op gecontroleerde wijze 339 in het wild levende wolven te doden. Uiteraard zijn milieugroeperingen en dierenactivisten absoluut niet blij met deze nieuwe regelgeving. Maar ook het toerisme is niet blij want het observeren van wolven levert meer geld op dan dat er financiële schade is door aanvallen van wolven op dieren.

Gedurende de komende drie jachtseizoenen tot het jaar 2022 is het in de regio Castilië en León toegestaan dat jagers 339 wolven doden. Dat mag dan alleen gebeuren op gecontroleerde wijze en ten noorden van de Duero rivier waar volgens de autoriteiten 128 roedels of ‘manadas’ leven.

Ook het Wereld Natuur Fonds begrijpt de beslissing van de Junta de Castilla y León niet want er zal nu op wolven gejaagd gaan worden in gebieden waar de inwoners over het algemeen geen problemen hebben met de in de natuur levende ‘lobos’ en waar deze zelfs een belangrijke bron van inkomst zijn in het toerisme. Jaarlijks komen er duizenden mensen naar delen van Castilië en León om naar wolven te kijken en/of fotograferen.

Actuele cijfers over het aantal in Castilië en León levende wolven zijn moeilijk te vinden en de laatste echte telling vond alweer plaats in 2012-2013. Toen werden er 179 roedels (manadas) geteld met een totaal van 1.600 wolven (lobos), een stijging van 20% ten opzichte van de vorige telling. Het merendeel van de in Castilla y León levende wolven is te vinden ten noorden van de Duero rivier.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?