Toekomstige koningin Spanje Leonor is 16 jaar oud geworden

Toekomstige koningin Spanje Leonor is 16 jaar oud geworden
Beeld: Leonor / Casa de S.M. el Rey

Toekomstige koningin Spanje Leonor is 16 jaar oud geworden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Prinses van Asturië en Girona en toekomstige koningin van Spanje, Leonor, is op 31 oktober 16 jaar oud geworden. Haar volledige naam is Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz en ze is sinds haar negende de Spaanse kroonprinses omdat ze de eerste dochter is van koning Felipe van Spanje en koningin Letizia Ortiz Rocasolano.

Leonor werd kroonprinses toen haar vader Felipe VI op 19 juni 2014 de Spaanse kroon van zijn vader Juan Carlos I overnam. Het zal voor Leonor de eerste keer zijn dat ze haar verjaardag ver weg van haar familie viert want ze bevindt zich in Wales waar ze sinds haar vijftiende aan het UWC Atlantic College studeert. Ze is daar in gezelschap van onder andere prinses Alexia.

Leonor werd geboren om 1.46 uur in de morgen op 31 oktober 2005 in de Ruber kliniek in Madrid. Zij is eerst in de lijn om haar vader koning Felipe VI op te volgen. Haar geboorte heeft tot een hervorming van de Spaanse grondwet om de voorkeur voor mannelijke afstammelingen boven vrouwelijke in de troonopvolging geleid. Op 29 april 2007 werd haar zus, infanta Sofía, geboren.

Leonor wordt steeds meer betrokken bij haar rol als kroonprinses en prinses van Asturië en prinses van Girona, titels die ze van haar vader Felipe heeft overgenomen. De eerste keer dat Leonor een toespraak hield was op 31 oktober 2018 ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Spaanse grondwet. De laatste officiële verschijning was tijdens de uitreiking van de Princesa de Asturias prijsuitreiking op 22 oktober 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.