skip to Main Content

Canarische Eilanden weldra winkelparadijs?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) De Canarische Hoteliersverenigingen Ashotel en FEHT hebben in december 2010 een interessant idee gelanceerd: Teruggave van de I.G.I.C. (Canarische Btw) op de op luchthavens en in havens verkochte producten, zou de Canarische Eilanden tot belastingvrij winkelparadijs kunnen maken, hun aantrekkingskracht vergroten en zodoende een groter aantal toeristen aantrekken.

Volgens de voorzitter van Ashotel, José Cabrera, zou de belasting, verminderd met een administratieve vergoeding,  direct kunnen worden geretourneerd aan de koper, volgens Engels model.

De Regio loopt dan weliswaar 30 miljoen euro mis aan belastinginkomsten, maat door de aantrekking van de handel en de toenemende toeristenaantallen zou de Canarische Regering 12 keer zoveel aan belasting ontvangen.

In dit verband heeft Cabrera erop gewezen, dat er per jaar 3,5 meer toeristen nodig zijn, evenals het creëren van 100.000 arbeidsplaatsen, om, als top vakantiebestemming, weer tot de gouden tijden van weleer te geraken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend