skip to Main Content

Marbella is de enige plaats waar de verkoop van woningen steeg in 2010

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Sur

MARBELLA – (Redactie) De badplaats Marbella is de enige plaats in de provincie Málaga waar de verkoop van appartementen gedurende het jaar 2010 is gestegen, dit ondanks de duurste vierkante meter prijs van de provincie. Gedurende het eerste trimester van 2010 werden er 470 woningen verkocht terwijl in het tweede trimester 711 en in het derde trimester 549 woningen verkocht werden, aldus de gegevens van Promotur.

Terwijl Marbella de duurste prijzen heeft per vierkante meter, zijn er ook in het nabijgelegen Mijas veel woningen verkocht gedurende 2010. In het eerste trimester waren dit er 448, in het tweede 526 en in het derde trimester 338 woningen. Ook Estepona zal de verkopen eerst stijgen maar daarna weer dalen van 235 naar 318 en dan in het derde trimester weer naar 247. In Benalmádena gebeurde iets soortgelijks met in het eerste trimester 297, in het tweede 427 en in het derde trimester 274 verkochte woningen. In andere badplaatsen zoals Fuengirola, Torremolinos, Benahavís, Rincón de la Victoria gebeurde hetzelfde. Ook in Málaga stad daalde verkopen van woningen van 1.041 in het eerste trimester naar 1.544 in het tweede en slechts 753 verkochte woningen in het derde trimester van 2010.

Terwijl de “stock” van niet verkochte woningen aan het groeien is in de provincie Málaga, zijn ook de prijzen en dus ook de winstmarges voor de verkopers van de woningen gedaald. Marbella blijft een zeer dure vakantieplaats voor een woning met grondprijzen van 2.745 euro per vierkante meter. Slechts een plaats, Estepona, is wat dat betreft duurder dan Marbella aangezien hier de grondprijs per vierkante meter 2.930 euro bedraagt. (Diario Sur)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend