skip to Main Content

“Nieuwjaarsklok” Puerta del Sol Madrid getest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De klok op het plein Puerta del Sol in Madrid is bijna klaar voor de inluiding van het nieuwe jaar. Op 30 december werdt om middernacht een eerste repetitie gehouden en op de 31e wordt nog een keer getest of alles wel werkt.

De Puerta del Sol in Madrid is al sinds 1909 de plek waar mensen zich verzamelen om samen de druiven te eten en te proosten op het nieuwe jaar. Bij elke klokslag moet er een druif gegeten worden om 12 maanden geluk te hebben. Tijdens het testen op de avond voor oud op nieuws, verzamelen zich echter ook altijd honderden mensen die echter geen druiven gebruiken maar snoep of olijven, een dag voor het nieuwjaar druiven eten brengt namelijk ongeluk.

Om zeker te weten dat alles werkt wordt de klok op 30 en 31 december getest en deze testen trekken ook altijd al veel bezoekers.

Bewondering

De klok is in 1866 gemaakt door José Rodriguez Losada, een bekende horlogemaker uit León. Hij woonde toen in Londen en schonk de klok aan Madrid als teken van zijn bewondering voor koningin Isabel II. Sinds die tijd heeft de klok nog nooit gefaald op oudejaarsnacht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend